Peltikatto: Monipuolinen ja Kestävä Ratkaisu

konesauma peltikatto joka on juuri maalattu valttikatteen ammattilaisten toimesta

Peltikatto on yksi Suomen suosituimmista ja monipuolisimmista katemateriaaleista. Se tarjoaa lukuisia etuja, kuten kestävyyttä, helppohoitoisuutta ja monipuolisia tyylejä. Tämä artikkeli kattaa peltikaton edut, eri tyypit ja niiden ominaisuudet, sekä antaa vinkkejä peltikaton huoltoon ja valintaan.

Peltikaton Edut

Peltikatto on houkutteleva vaihtoehto monille, ja sen suosion takana on useita hyviä syitä. Nämä edut tekevät peltikatosta harkitsemisen arvoisen ratkaisun:

  • Pitkäikäisyys: Peltikatot ovat tunnettuja kestävyydestään ja pitkäikäisyydestään. Oikein asennettuna ja hoidettuna ne voivat palvella vuosikymmeniä.
  • Helppohoitoisuus: Peltikatto ei vaadi runsaasti huoltoa. Säännöllinen tarkastus ja mahdollisten vaurioiden korjaaminen pitävät katon kunnossa.
  • Monipuoliset Tyylivaihtoehdot: Peltikattoja on saatavilla eri väreissä, pinnoitteissa ja profiileissa. Tämä antaa rakennukselle monia visuaalisia mahdollisuuksia.
  • Kevyt Materiaali: Pelti on kevyt materiaali, mikä helpottaa asennusta ja vähentää rakennuksen kuormitusta.
Peltikatto

Peltikaton Tyypit

Peltikattoja on erilaisia, ja niillä kaikilla on omat ominaispiirteensä. Tässä muutamia yleisiä peltikaton tyyppejä:

Pystysaumakatto

Pystysaumapeltikatto

Pystysaumapeltikatto tarjoaa modernin ilmeen suorilla linjoillaan. Se soveltuu erinomaisesti niin perinteisiin kuin moderneihinkin rakennuksiin.

Lukkosaumakatto

Lukkosaumakatto

Lukkosaumakatto on perinteinen ja tyylikäs vaihtoehto. Se koostuu peltinauhoista, jotka lukitaan toisiinsa muodostaen sauman. Tämä tyyli sopii erityisen hyvin perinteisiin rakennuksiin. Lue lisää lukkosaumakatosta

Konesaumakatto tai Saumapeltikatto: Pitkäikäinen ja Vesitiivis

Lue lisää konesaumakatosta

Konesaumakatto on pitkäikäinen ja vesitiivis kattotyyppi, joka tehdään käsityönä kohteen mittojen mukaan. Se on huoleton ja vaatii vähäistä huoltoa, mikä tekee siitä edullisen käyttövuotta kohden. Kuvassa huoltamamme konesaumakatto.

Tiilikuvioinen peltikatto

Tiilikuvioitu peltikatto on mielenkiintoinen vaihtoehto, joka matkii tiilikaton ulkonäköä. Vaikka se on peltikatto, sen tiilimuotoinen kuvio voi hämätä. Katon asennuksen edullisuus on tehnyt siitä suositun.

Kuparikatto: Pitkäikäinen ja Tyylikäs Valinta

Kuva: Kuparikatto antaa arvokkaan säväyksen rakennukselle.

Vaikka kuparikatto on teknisesti peltikatto, sen ainutlaatuinen kuparinen ulkonäkö tekee siitä erottuvan. Kuparikatto on pitkäikäinen ja tyylikäs vaihtoehto, joka patinoituu ajan myötä saaden kauniin vihertävän sävyn. Jos katon pinnassa on kuparista kiiltoa, saatat olla tekemisissä kuparikaton kanssa.

Teräskatto: Kevyt ja Helppo Asentaa

Kuva: Teräskatto soveltuu erilaisiin taloihin.

Teräskatto on huolettoman korjaus- ja uudisrakentajan valinta, kevyt ja sopii hyvin erilaisiin taloihin. Se kestää Suomen vaihtelevat sääolosuhteet ja parantaa rakennuksen arvoa.

Sinkitty Kattopelti: Kestävä ja Monimuotoinen

Kuva: Sinkitty kattopelti tarjoaa tyylikkään ulkonäön.

Sinkitty kattopelti on kestävä ja pitkäikäinen vaihtoehto, joka vaatii säännöllistä huoltomaalausta. Se tarjoaa tyylikkään ulkonäön ja soveltuu monenlaisiin kattoratkaisuihin.

Kupari

Kuva: Kuparikatot sopivat arvokkaisiin rakennuksiin.

Kupari on yksi kalleimmista materiaaleista, mutta se on helposti muovailtavissa ja sopii useimpiin kattomuotoihin. Käsittelemättömät kuparikatot voivat kuitenkin hapettua, joten suojaava pinnoite on tärkeä alkuperäisen patinan säilyttämiseksi. Kupari kattoja näkee useasti kirkoissa tai muissa arvokkaissa rakennuksissa.

Nämä ovat yleisimmät esimerkit peltikattotyypeistä. Kunkin tyypin valintaan vaikuttavat rakennuksen tyyli, ilmasto-olosuhteet ja henkilökohtaiset mieltymykset.

Kivipinnoitettu Peltikatto

Kuva: Kivipinnoitettu peltikatto tarjoaa monipuolisen ja tyylikkään vaihtoehdon.

Kivipinnoitettu peltikatto valmistetaan teräslevyistä, jotka päällystetään kivirakeilla. Tämä antaa saman tekstuurin ja värin kuin perinteiset materiaalit, kuten asfalttihuopakatot tai savitiilet. Kivirakeet eivät ainoastaan lisää monipuolisuutta suunnitteluun, vaan ne myös:

  • Tehostavat Energiatehokkuutta: Infrapuna pigmentit rakeissa voivat parantaa teräksen aurinkoheijastavuutta, mikä tekee kivipinnoitetusta peltikatosta energiatehokkaan.
  • Poistavat Äänieristyksen Tarpeen: Kivirakeet tekevät peltikatosta hiljaisen sateen aikana, vaimentaen ääntä ja eliminoimalla tarpeen äänieristykselle.

Kivipinnoitettu peltikatto yhdistää käytännöllisyyden ja tyylikkyyden tarjoten kestävän ja näyttävän vaihtoehdon erilaisiin rakennustyyleihin.

Peltikaton Valinta ja Huolto

Valttikate tarjoaa peltikaton huoltopalveluita, jotka pitävät kattosi kunnossa vuodesta toiseen. Kattomme ammattilaiset huoltavat kaikenlaiset peltikatot, aina perinteisistä peltikatoista moderneihin lukkosaumakattoihin.

Jos kattosi kaipaa huoltoa, tutustu tarkemmin peltikaton huoltoomme. Huolellinen huolto pidentää peltikaton elinikää ja varmistaa sen kestävyyden vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Peltikaton huollon yhteydessä kannattaa harkita myös huoltomaalausta. Huoltomaalaus antaa kattollesi uuden ilmeen ja suojaa sitä tehokkaasti.

Jos peltikatossasi ilmenee vaurioita, meillä on tarjota myös peltikaton korjauspalvelu. Kokeneet ammattilaisemme korjaavat vuodot, rikkoutuneet saumat ja muut ongelmat tehokkaasti.

Kaiken kaikkiaan peltikatto on investointi, ja sen huolellinen huolto voi säästää sinulle merkittävästi kustannuksia pitkällä aikavälillä. Lisäksi peltikaton huoltaminen on ympäristöystävällinen valinta, sillä se pidentää katon käyttöikää ja vähentää tarvetta uusien materiaalien tuotantoon.

Peltikaton Huolto

Säännöllinen peltikaton huolto tekee hyvää sekä katon pinnalle että kattorakenteille. Huollon osuus on pieni verrattuna muihin kattomateriaaleihin. Säännöllinen huolto on tärkeää että katon kunto voidaan säilyttää ja suojata.

Ota yhteyttä ja varaa huoltoaikanne.

Huoltomaalaus

Peltikatto on suosittu valinta monissa taloissa, ja sen kestävyydestä tunnetaan. Kuitenkin ajan myötä sääolosuhteet ja ympäristötekijät voivat vaikuttaa katon ulkonäköön ja kestävyyteen. Peltikaton huoltomaalaus on ratkaisu näihin ongelmiin.

Peltikaton maalaus tarjoaa seuraavia etuja:

  1. Suojaa Korroosiolta: Maalipinta toimii esteenä kosteudelle ja hapelle, jotka voivat aiheuttaa korroosiota ja ruostetta peltikatolla.
  2. Parantaa Ulkonäköä: Huoltomaalaus antaa vanhalle katolle uuden ilmeen ja parantaa koko rakennuksen ulkonäköä.
  3. Pidentää Kestävyyttä: Säännöllinen huoltomaalaus voi pidentää peltikaton käyttöikää vuosilla.
  4. Säästää Rahaa: Katon vaihtaminen voi olla kallista. Huoltomaalaus on taloudellisempi vaihtoehto pitkällä aikavälillä.

Ota yhteyttä ja varaa maalausaikanne.

Peltikaton Korjauspalvelu

Peltikaton kunto on tärkeää tarkastaa säännöllisesti ja tarvittaessa korjata ajoissa. Kattovuodot ja ruostevauriot voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja rakennukselle, joten peltikaton säännöllinen tarkastus on ensiarvoisen tärkeää.

Ota yhteyttä Valttikatteeseen ja varmista peltikattosi kestävyys ja tyylikkyys vuosiksi eteenpäin!

Ota yhteyttä Blogi