Peltikaton huoltomaalaus

Peltikaton huoltomaalaus on tärkeää, jotta katto säilyy hyvässä kunnossa ja kestää pitkään. Maalipinta suojaa peltiä ruostumiselta ja naarmuuntumiselta.

Peltikaton huoltomaalaus

Peltikaton huoltomaalaus on tärkeä osa rakennuksen kunnossapitoa, sillä se suojaa pellin sinkkipintaa. Mikäli sinkkipinta pääsee kulumaan, alkaa pelti helposti ruostua. Huoltomaalaus on tarpeen ennen kuin se alkaa näyttää vanhalta tai ruosteiselta.

Peltikaton huoltomaalaus on prosessi, jossa peltikatto maalataan uudelleen. Tämä tehdään suojaamaan kattoa korroosiolta ja UV-säteilyltä sekä parantamaan sen ulkonäköä. Huoltomaalaus auttaa pidentämään katon käyttöikää huomattavasti. Vanhimmat katot, joita olemme maalanneet, ovat yli 100 vuotta vanhoja.

Milloin peltikaton huoltomaalaus kannattaa tehdä?

Peltikaton huoltomaalaus kannattaa tehdä, kun katon maalipinta on alkanut kulua tai kun katossa on näkyvillä ruostetta. Suositeltava huoltomaalausväli peltikatolle on noin 20 vuotta asennuksesta tai 10 vuotta edellisestä maalauskerrasta. Peltikaton huoltomaalaus kannattaa tehdä myös, jos haluat muuttaa katon väriä.

Miksi Peltikaton Huoltomaalaus kannattaa tehdä?

Peltikatto on suosittu valinta monissa taloissa, ja sen kestävyydestä tunnetaan. Kuitenkin ajan myötä sääolosuhteet ja ympäristötekijät voivat vaikuttaa katon ulkonäköön ja kestävyyteen. Peltikaton huoltomaalaus on ratkaisu näihin ongelmiin.

Peltikaton maalaus tarjoaa seuraavia etuja:

  1. Suojaa Korroosiolta: Maalipinta toimii esteenä kosteudelle ja hapelle, jotka voivat aiheuttaa korroosiota ja ruostetta peltikatolla.
  2. Parantaa Ulkonäköä: Huoltomaalaus antaa vanhalle katolle uuden ilmeen ja parantaa koko rakennuksen ulkonäköä.
  3. Pidentää Kestävyyttä: Säännöllinen huoltomaalaus voi pidentää peltikaton käyttöikää vuosilla.
  4. Säästää Rahaa: Katon vaihtaminen voi olla kallista. Huoltomaalaus on taloudellisempi vaihtoehto pitkällä aikavälillä. lue lisää kustannuksista https://infogram.com/valttikate-remonttivapaa-katto-1ho16vkzkqj82nq

Huoltomaalauksen vaiheet:

Oikean maalin valinta peltikaton huoltomaalausta varten

Peltikaton huoltomaalausta varten kannattaa valita erityisesti peltikattoon tarkoitettu maali. Peltikattomaalit sisältävät usein ruosteenestoaineita, jotka suojaavat kattoa korroosiolta. Peltikattomaaleissa on myös usein UV-suoja, joka suojaa kattoa UV-säteilyltä. Lue lisää mikä on paras peltikattomaali sinulle https://valttikate.fi/mika-on-paras-peltikattomaali/

Peltikaton pohjatyöt

Ennen huoltomaalausta, peltikatto on puhdistettava huolellisesti. Puhdistuksessa käytämme painepesuria 300-500 bar riippuen katon pinnasta. Puhdistuksen jälkeen peltikaton pintaan mahdollisesti ilmestyneet tai jo havaitut ruostekohdat on käsiteltävä ruosteenpoistoaineella. Valkoruosteella on omat kemikaalit jolla ne saa irti. Tämän jälkeen peltikatto on annettava kuivua kunnolla ennen maalausta.

Peltikaton Huoltomaalaus

Huoltomaalaus tehdään käyttäen erityistä peltikattomaalia. Maali suojaa peltikattoa ruosteelta ja UV-säteilyltä. Huoltomaalaus on tarpeen tehdä tarvittaessa, jotta peltikatto ei vaurioidu ajan myötä. Huoltomaalaus kannattaa tehdä ennen, kun peltikatto alkaa näyttää vanhalta tai ruosteiselta. Yleensä huoltomaalaus suositus on 10-15 vuotta.

Peltikaton huoltomaalaus kannattaa tehdä ammattilaisella, sillä se vaatii erityistä taitoa ja osaamista. Ammattilainen osaa tehdä huoltomaalauksen huolellisesti ja tarkasti, jotta peltikatto säilyy hyvässä kunnossa pitkään. Huoltomaalauksen jälkeen peltikatto näyttää uudelta ja pellin sinkkikerros on suojassa uuden maalin alla.

Peltikaton huolto huoltomaalausksen jälkeen

Huoltomaalausksen jälkeen peltikattoa kannattaa huoltaa säännöllisesti. Katto kannattaa pestä tai tarkastaa vuosittain. Jos katossa ilmenee ruostetta, se kannattaa poistaa välittömästi.

Miksi peltikaton huoltomaalaus kannattaa tehdä?

Yhteenvetona, peltikaton huoltomaalaus on tärkeä osa rakennuksen kunnossapitoa. Se suojaa rakennuksen sisätilat sateelta ja auringonpaisteelta sekä pitää peltikaton hyvässä kunnossa. Valttikate huoltomaalauksen tekee ammattilainen, joka osaa tehdä huoltomaalauksen huolellisesti ja tarkasti. Huoltomaalauksen jälkeen peltikatto näyttää uudelta ja suojaa rakennuksen sisätilat pitkään.

Tilaa peltikaton huoltomaalaus Valttikatelta

Tilaa peltikaton maalaus Valttikatelta helposti ja nopeasti verkkosivuiltamme! https://valttikate.fi/tilaa-katonhuolto/