Mikä on paras peltikattomaali?

Katto on maalattu tarkoitukseen soveltuvalla maalilla, joka suojaa kattoa ja antaa sille kauniin kiillon.
Pyydä tarjous

Mikä on paras peltikattomaali? Se riippuu useista tekijöistä, kuten rakennuksen sijainnista, kattotyypistä ja kattopinnan kunnosta. Yleisesti suositellaan käytettävän akrylaattimaaleja, sillä ne ovat kestäviä ja kestävät hyvin erilaisia sääolosuhteita. Hieman kokeneemmalle maalarille löytyy myös erilaisia liuotinpohjaisia maaleja, sekä myös 2 komponentti peltikattomaaleja.

 

Mikä on peltikattomaali ja mitkä ovat sen edut?

Peltikattomaali on maali, joka on tarkoitettu käytettäväksi peltikatoille. Se suojaa kattoa ruostumiselta ja kosteudelta, ja omaa hyvät värinkesto ominaisuudet, jotta värit säilyvät pitkään kirkkaana. Lisäksi se parantaa myös katon puhtaana pysymistä uuden liukkaan pinnan ansioista. Peltikattomaali myös tekee katosta kestävämmän ja pitempi ikäisen.

Kuinka valita paras peltikattomaali kotiisi

On tärkeää valita oikea maalityyppi peltikattoosi, jotta se kestää vuosia ja näyttää hyvältä. Saatavilla on erilaisia maalityyppejä, jotka on suunniteltu erityisesti peltikatoille, ja jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuudet ja edut. Paras peltikattomaali löytyy yleensä, kun tarkastetaan millä edellinen kerta maalattu. Peltikaton maali ovat olennainen osa teollista maalausprosessia, ja yleisesti käytetään kahdenlaisia pinnoitteita: akrylaattipohjaisia ja polyuretaanipohjaisia.

 • Akrylaattipohjaiset metallipinnoitteet tarjoavat kovan, kestävän pinnan, joka kestää hankausta ja korroosiota. Näitä käytetään yleensä normaaleissa huoltomaalauskohteissa maalin helppokäyttöisyyden vuoksi. Yleensä tämän maalin kiiltoaste himmeä tai puolihimmeä.
 • Polyuretaanipohjaiset kattomaalit ovat loistava vaihtoehto suojaamaan peltikattoasi pitkään sääolosuhteilta. Erinomaisen joustavuuden ansioista. Maalia mahdollista käyttää monilla pinnoilla. Kestävät ja pitkäikäiset pinnoitteet tarjoavat erinomaisen suojan korroosiota ja ruostetta vastaan ja tarjoavat samalla näyttävän lopputuloksen. Kiiltoasteeltaan nämä ovat kiiltävämpiä kuin akrylaattipohjaiset maalit tai pinnoitteet.

Molemmat maalityypit oikealla pinnalla tarjoavat erinomaisen suojan kulumista ja lämpölaajenemista vastaan samalla, kun ne parantavat katon ulkonäköä.

Peltikattomaalin valinnassa on useita asioita, joita kannattaa huomioida:

 1. Kattomateriaali: Tarkista, että valitsemasi maali sopii käytettäväksi juuri kattomateriaalisi kanssa. Esimerkiksi normaalille peltikatolle  tarkoitettu maali ei välttämättä sovi muovipintaiselle peltikatolle.
 2. Väri: Valitse väri, joka sopii talosi ulkoasuun ja ympäristöön. Huomioi myös, että vaaleat sävyt saattaa haalentua ajan myötä, joten valitse väri, joka säilyy kauniina pitkään.
 3. Kestävyys: Valitse maali, joka on kestävää sääolosuhteita vastaan ja suojaa kattoa ruostumiselta ja kosteudelta.
 4. Helppokäyttöisyys: Huomioi maalin käytettävyys. Onko maali helposti levitettävissä ja kuivuuko se nopeasti. Nopeasti kuivuva maali on ongelma erityisesti pensselöidessä
 5. Energiatehokkuus: Huomioi myös maalin mahdollinen vaikutus yläkerran lämpötilaan. Esimerkiksi maali jossa on heijastavia pigmenttejä parantaa katon heijastusta ja viilentää sisätilan lämpötilaa.

Tunnista peltikatto

Normaali peltikatto

Muovipintainen peltikatto

Vanha peltikatto

Pyydä tarjous

Vinkkejä peltikaton valmisteluun ennen maalausta

Peltikaton pitäminen hyvässä kunnossa on tärkeä osa minkä tahansa rakennuksen kunnossapitoa. Jotta peltikatto saadaan puhtaaksi liasta ja muista roskista, se on esikäsiteltävä kunnolla ja painepestävä. Peltikaton puhdistus ja ruosteenpoisto ovat välttämättömiä prosesseja, jotta peltipinnat näyttävät hyvältä . Peltikaton puhdistus tarpeeksi tehokas painepesuri(vähintään 300 bar) on hyvä tuote peltikaton puhdistukseen. Se poistaa helposti hilseilevän vanhan maalin, joten muita työkaluja ei välttämättä tarvita.

Peltikaton valmistelu ennen maalausta on tärkeää, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tässä on muutamia vinkkejä peltikaton valmisteluun:

 1. Puhdista katto: Puhdista katto huolellisesti roskista, likaisuudesta ja vanhasta maalista. Voit käyttää esimerkiksi painepesuria tai käsinpuhdistusaineita. On tärkeää, että katto on täysin puhdas ennen maalausta.
 2. Poista ruoste: Jos katossa on ruostetta, se täytyy poistaa ennen maalausta. Voit käyttää esimerkiksi ruosteenpoistoainetta tai metalliharjaa.
 3. Huuhtele katto: Huuhtele tai harjaa katto puhtaaksi jälkeenpäin ja anna kuivua ennen maalausta.
 4. Paikkaa halkeamat ja vauriot: Paikkaa kaikki halkeamat ja vauriot katossa ennen maalausta. Kiristä löysät konesaumat, vaihda naulat ruuveiksi ja paikkaa reiät katossa esim. tinaamalla.
 5. Suojaa ympäristö: Suojaa alueen mihin maali voi roiskua esimerkiksi suojamuovilla.
 6. Tarkista maalin sopivuus: Tarkista, että valitsemasi maali on sopiva juuri kattomateriaalillesi ja että se on sopiva ilmasto-olosuhteisiin, missä talosi sijaitsee. (Maaseutu vs. kaupunki)
 7. Noudata valmistajan ohjeita: Noudata valmistajan ohjeita maalin levittämiseen ja käsittelyyn. Tämä auttaa varmistamaan, että saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Paras peltikattomaali

Korkean suorituskyvyn ammattimaiset akrylaatti- ja polyuretaanimaalit ovat mullistaneet maalausalan. Nämä maalit tarjoavat erinomaisen suojan säätä, likaa ja muita ympäristötekijöitä vastaan ja tarjoavat silti kauniin lopputuloksen. Ne on myös helppo levittää ruiskulla tai siveltimellä, mikä tekee niistä upeita ammattilaisille, jotka haluavat saada projektit valmiiksi nopeasti. Erinomaisen laadun ja pitkäkestoisen vaikutuksensa ansiosta nämä maalit ovat täydellinen valinta kaikkiin maalausprojekteihin.

Peltikattojen maalaamiseen on useita eri maalityyppejä, joista osa sopii paremmin tiettyihin kattomateriaaleihin tai ilmasto-olosuhteisiin kuin toiset. Tärkeintä on valita maali, joka sopii juuri kattomateriaaliisi. Tässä on muutamia yleisesti käytettyjä maalityyppejä peltikattojen maalaamiseen:

 1. Akrylaattimaali: Akrylaattimaali on yleisesti käytetty maali peltikattojen maalaamiseen. Se on helppo levittää, kuivuu nopeasti ja tarjoaa hyvän suojan ruostumiselta ja kosteudelta.
 2. Polyuretaanimaali: Polyuretaanimaali on erittäin kestävä ja kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita. Se tarjoaa myös hyvän suojan ruostumiselta ja kosteudelta.
 3. Fluorattu maali: Fluorattu maali on erityisesti suunniteltu käytettäväksi alumiinikattojen maalaamiseen. Se tarjoaa hyvän suojan ruostumiselta ja kosteudelta, ja se on erittäin kestävä erilaisia sääolosuhteita vastaan.
 4. Heijastava maali: Heijastava maali on erityisesti suunniteltu käytettäväksi kattojen maalaamiseen, jotka ovat alttiina suurelle auringonpaisteelle. Heijastava maali parantaa katon heijastusta ja vähentää lämpöhäviöitä.

Lopullinen valinta maalityypistä kannattaa tehdä konsultoimalla ammattilaista ja huomioiden kattomateriaali, ilmasto-olosuhteet, ja katon kunnon. On tärkeää valita laadukas maali ja noudattaa valmistajan ohjeita maalin levittämisestä.

Peltikaton huolto-opas

Saat hyödyllistä tietoa ja vinkkejä peltikaton tarkastamisesta ja huoltamisesta. Opas sopii sekä omakotitalossa asuville että taloyhtiöiden kunnossapidosta vastaaville.

Peltikaton tarkastusopas

LATAA OPAS TÄSTÄ>>

 

 

Peltikaton edut

Peltikaton etu on, että se vaatii vain vähän huoltoa. Muutama pieni korjaus auttaa kattoasi kestämään useita vuosia. On suositeltavaa puhdistaa katto vuoden välein. Yleensä puhdistukseksi riittää vain roskien kerääminen katolta. Riippuen paikasta voi olla myös järkevää pestä katto painepesurilla, pesuaineen kanssa, kuten autonkin maalipinta myös peltikaton maalipinta tykkää pesusta
Pyydä tarjous