Polyuretaanipinnoitus eli PU-pinnoitus katoille

Polyuretaani pinnoitus

Kattojen suojaaminen on aina ollut kiinteistön omistajien keskeinen huolenaihe, sillä katto toimii ensimmäisenä suojana sään oikuilta. Yli kymmenen vuoden kokemuksella kattojen pinnoituksessa, Valttikate tarjoaa polyuretaanipinnoitusta, joka on kustannustehokas ratkaisu kattojesi suojaamiseen. Tämä pinnoite ei vain tarjoa vankkaa suojaa, vaan myös pidentää katon käyttöikää ja parantaa rakennuksen energiatehokkuutta.

Polyuretaanipinnoitus katoille

Polyuretaani eli PU on monikäyttöinen pinnoite, joka koostuu uretaanisidoksista. Sen ainutlaatuiset kemialliset ominaisuudet tarjoavat erinomaista kestävyyttä ja joustavuutta, mikä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon kattojen korjaamiseen. Valttikate hyödyntää kehittyneitä teknologioita ja pitkää asiantuntemusta varmistaakseen, että jokainen pinnoitusprojekti täyttää korkeimmat laatuvaatimukset. Oikea asiantuntijan valinta on kriittistä, sillä asianmukaisesti levitetty polyuretaanipinnoite voi kestää vuosikymmeniä.

Polyuretaanipinnoituksen hinta katolla

Polyuretaanipinnoituksen hinta riippuu katon koosta, maalaustyön vaativuudesta ja käytettävistä materiaaleista. Yleisesti ottaen polyuretaani pinnoitus maksaa noin 4500-7000 euroa.

Peltikaton maalauksen hintaan vaikuttavat seuraavat tekijät:

 • Katon koko: Mitä suurempi katto on, sitä enemmän se maksaa maalata.
 • Maalaustyön vaativuus: Jos katto on esimerkiksi hyvin jyrkkä ja monimuotoinen, maalauksen hinta nousee.
 • Käytetyt materiaalit: Laadukkaat maalit ja työkalut voivat nostaa maalauksen hintaa.

Tässä on esimerkkejä peltikaton maalauskustannuksista Ylivieskassa:

Peltikaton Pinta-ala Hinta Sisältää
60 m² 3000€ Pesu, ruostetyöt, maalaus 2v takuu
100 m² 3700€ Pesu, ruostetyöt, maalaus 2v takuu
150 m² 4350€ Pesu, ruostetyöt, maalaus 2v takuu
200 m² 5400€ Pesu, ruostetyöt, maalaus 2v takuu
250 m² 6800€ Pesu, ruostetyöt, maalaus 2v takuu
300m² 8070€ Pesu, ruostetyöt, maalaus 2v takuu

 

Valttikatteen polyuretaani pinnoituksen edut

 • Kestävyyden mestarit: Valttikate takaa, että polyuretaani pinnoitus tarjoaa parhaan mahdollisen suojan katoillesi. Pinnoite on suunniteltu kestämään äärimmäisiä sääolosuhteita, kuten UV-säteilyä, lämpötilan vaihteluja ja kosteutta, mikä pidentää merkittävästi katon käyttöikää verrattuna perinteisiin kattomateriaaleihin.
 • Säänkestävä suoja: Polyuretaanipinnoituksen vedenpitävä ja UV-säteilyä kestävä ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen valinnan erityisesti alueille, joilla sääolosuhteet voivat olla haastavia. Valttikate käyttää erikoisvalmisteisia polyuretaaneja, jotka on suunniteltu Pohjoismaiden vaihteleviin olosuhteisiin.
 • Sävyjä on rajattomasti:. Pinnoitus on saatavilla eri väreissä, joten se voidaan sovittaa esteettisesti rakennuksen ulkonäköön. Pinnoite voidaan sävyttää RAL-, NCS-, SSG-, BS-, MONICOLOR NOVA- ja SYMPHONY- värikartattojen mukaan.

Valttikatteen pinnoituksen valmistelu

 • Katon kunnon arviointi: Jokainen polyuretaanipinnoitus alkaa perusteellisella katon kunnon tarkastuksella. Valttikate varmistaa, että kaikki pinnat ovat puhtaita, kuivia ja ehjiä ennen pinnoitusprosessin aloittamista. Tämä takaa, että pinnoitus tarttuu tehokkaasti ja kestää odotetun ajan.
 • Välttämättömät esivalmistelut: Katon esivalmisteluun kuuluu mahdollisten halkeamien ja vuotojen korjaaminen sekä pohjustusaineen levittäminen, joka parantaa polyuretaanin tarttuvuutta. Valttikate käyttää vain parhaita materiaaleja ja työkaluja, varmistaen, että pinnoitus kestää ajan koetuksen.

Ruiskuprosessi Valttikatteen toimesta Valttikate levittää polyuretaanipinnoitteen ruiskutustekniikalla, joka takaa tasaisen ja kattavan peiton. Pinnoittajamme ovat koulutettuja käsittelemään kaikki levitykseen liittyvät haasteet ja noudattavat tiukkoja turvallisuusprotokollia työn aikana. Tämä minimoi virheet ja varmistaa, että työ suoritetaan turvallisesti ja tehokkaasti.

Polyuretaanipinnoituksen sopivuus eri kattotyypeille Valttikate on soveltanut polyuretaanipinnoituksia monenlaisille katoille, sekä asuin- että liikerakennuksissa. Jokainen kattotyyppi vaatii erityisratkaisuja, jotka Valttikate osaa räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Huollon ja hoidon merkitys Valttikatteen toimesta

 • Pitkän iän salaisuus: Säännöllinen huolto ja tarkastukset ovat avainasemassa polyuretaanipinnoitetun katon elinkaaren pidentämisessä. Valttikate tarjoaa kattavia huoltopalveluita, joiden avulla katto pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa.
 • Kustannustehokkuus ja Valttikatteen tarjoama arvo: Valttikate ei vain tarjoa markkinoiden kestävimpiä kattopinnoituksia, vaan myös varmistaa, että asiakkaiden sijoitukset kattoihin ovat kustannustehokkaita pitkällä tähtäimellä. Vertailemalla katon uusimisen kustannuksia ja polyuretaanipinnoituksen hintaa, Valttikate osoittaa selvästi, kuinka pinnoitus voi säästää rahaa ja vaivaa.

Yhteenveto ja tulevaisuuden näkymät Valttikate on osoittautunut luotettavaksi kumppaniksi kaikissa kattopinnoitustarpeissa. Asiantuntemuksemma ja sitoutumisemme laatuun takaavat, että jokainen asiakas saa parhaan mahdollisen ratkaisun kattotarpeisiinsa. Investoimalla Valttikatteen polyuretaanipinnoitukseen, voit olla varma, että kattosi on suojattu tulevaisuuden haasteita vastaan.

Peltikatto pinnoitukset Suomessa

Valttikate tekee kattopinnoitukset koko Suomen alueella.

Tarjouspyyntö katon maalauksesta
Minua kiinnostaa myös

Usein Kysytyt Kysymykset

 

Kuinka kauan Valttikatteen polyuretaanipinnoitus kestää?

Valttikatteen polyuretaanipinnoitus on suunniteltu kestämään äärimmäisiä sääolosuhteita ja mekaanista kulutusta, joten sen odotettu käyttöikä on tyypillisesti 10–20 vuotta. Pinnoituksen tarkka kesto voi vaihdella riippuen katon sijainnista, ilmasto-olosuhteista ja siitä, kuinka hyvin kattoa huolletaan säännöllisesti.

Miten Valttikate varmistaa pinnoituksen säänkestävyyden?

Valttikate käyttää laadukkaita polyuretaanimateriaaleja, jotka ovat erityisesti suunniteltu kestämään Pohjoismaiden vaihtelevia sääolosuhteita. Pinnoite tarjoaa suojan UV-säteilyä, kosteutta, lämpötilan vaihteluita ja jäätyneitä olosuhteita vastaan. Pinnoitusprosessiin sisältyy pohjustusaineen käyttö, joka parantaa pinnoitteen tarttuvuutta ja varmistaa, että se säilyy elastisena ja vedenpitävänä pitkään.

Onko Valttikate pinnoitus sopiva kaikille kattomateriaaleille?

Valttikatteen polyuretaanipinnoitusta käytetään yleensä peltikattojen pinnoittamiseen Se on erinomainen valinta erityisesti vanhojen kattojen kunnostamiseen ja uusien kattojen suojaamiseen. On kuitenkin tärkeää, että asiantuntija arvioi katon kunnon ennen pinnoitteen levittämistä, jotta varmistetaan materiaalin yhteensopivuus ja pinnoitteen maksimaalinen teho. Voit lukea lisää peltikaton pinnoituksesta täällä.

Mitä merkkejä tulee seurata uuden pinnoituksen tarpeessa?

Katon uudelleenpinnoituksen tarve voi ilmetä useista merkeistä:

 • Värin haalistuminen ja epätasainen värjäytyminen
 • Halkeamien, rakoilujen tai muiden vaurioiden esiintyminen katossa
 • Vesivuodot ja katon läpi tihkuva vesi
 • Merkittävä sammaleen, levän tai muiden kasvustojen muodostuminen katolle

Kuinka Valttikate vertautuu kustannuksissa katon uusimiseen?

Valttikatteen polyuretaanipinnoitus on usein huomattavasti kustannustehokkaampi vaihtoehto verrattuna koko katon uusimiseen. Pinnoituksen hinta on tyypillisesti vain murto-osa katon täydellisen uusimisen kustannuksista, ja se pidentää olemassa olevan katon elinikää merkittävästi ilman, että tarvitaan laajamittaisia rakenteellisia korjauksia. Lisäksi, pinnoitus voi parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia, mikä tuo lisäsäästöjä pitkällä aikavälillä

 

One thought on “Polyuretaanipinnoitus eli PU-pinnoitus katoille

 1. Pingback: Hilseilevän Peltikaton Maalaus - Valttikatteen Ratkaisut

Comments are closed.