Katon korjaus

Katon korjaus

Katon korjaus on tärkeä osa talon tai muun rakennuksen kunnossapitoa. Katto on rakennuksen tärkein suoja sateelta, lumelta ja muilta sääolosuhteilta. Jos katto on vaurioitunut, se voi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja rakennukselle.

Jokaisella kattotyypillä ja katolla on erityisiä heikkouksia, jotka ajan myötä voivat johtaa vuotoihin. On ehdottoman tärkeää korjata kattovuodot välittömästi, kun ne havaitaan. Kattokorjauksia voidaan suorittaa tehokkaasti myös talvella.

Katon käyttöikä pitenee, kun huolehdit säännöllisestä kattohuollosta ja ajantasaisista korjauksista. Valittuasi Valttikate palvelun, ammattilaisemme tekevät säännöllisiä tarkastuksia varmistaen, että katon kuntoa ylläpidetään asianmukaisesti ja kaikki huoltotarpeet havaitaan ja hoidetaan ajoissa. Katon säännöllinen huolto on noin 70 prosenttia halvempaa infogram

Kattovuotojen korjaus

Kattovuotojen korjaus omakotitaloissa ja taloyhtiöissä on Valttikate palvelumme erikoisalaa. Jopa pienet havaitut vuodot on syytä korjauttaa heti, jotta ongelma saadaan nopeasti rajattua ja ratkaistua. Kokeneet huoltoasentajamme ovat käytettävissä ympäri vuoden kaikkialla Suomessa.

Mikäli katto vuotaa, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä soittamalla numeroon 010 3381501 tai ota yhteyttä paikalliseen Valttikate-edustajaamme.

Kuinka paljon katon korjaus maksaa?

Kattokorjauksen hinta riippuu useista tekijöistä, kuten katon koosta, materiaalista, vaurioiden laajuudesta ja sijainnista. Pienen kattovuodon korjaus voi maksaa noin 300 euroa, kun taas suuren kerrostalon katon uusiminen voi maksaa jopa miljoona euroa.

Kattovuotojen nopea korjaus on tärkeää

Nopea reagointi vesivahinkoihin on ratkaisevan tärkeää, jotta talon rakenteille aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa. Yllättävissä vesivahinkotilanteissa tarvitaan ammattitaitoa ja kokemusta, ja Valttikate-palvelumme tiimi tekee kaikkensa ongelman rajaamiseksi ja auttaakseen ehkäisemään vastaavia ongelmia tulevaisuudessa.

Voit pyytää tarjousta katon korjaamisesta puhelimitse tai varata ilmaisen katon kuntoarvion. Saamme edustajamme paikalle, jolloin saat luotettavan arvion korjaustarpeiden laajuudesta ja kiireellisyydestä. Palvelumme keskittyy aina asiakkaan ja katon parhaaksi, eikä suosittele tarpeettomia huolto- ja korjaustoimenpiteitä.

Tarjoamme aina selkeän tarjouksen etukäteen, ja työllemme myönnetään yleensä vähintään 2 vuoden takuu. Korjaamme vuodot ja muut mahdolliset katto-ongelmat ammattitaitoisesti ja tehokkaasti.

Miten ehkäiset kattovuodot?

Kattovuotojen ehkäisy on tärkeää katon pitkäikäisyyden kannalta. Säännölliset tarkastukset riskialttiille kohdille auttavat ehkäisemään ongelmia. Siksi Valttikate-palvelumme tarkastaa vuotoriskin alueet huolellisesti kattojen kuntoarvioiden ja huoltokäyntien yhteydessä.

Tarkastamme ja korjaamme eri kattotyyppejä, kuten peltikatot, tiilikatot ja bitumikatot. Lisäksi olemme erikoistuneet nestemäisten vedeneristeiden käyttöön pelti- ja bitumikattojen korjauksissa.

Tässä on muutamia vinkkejä kattovuodon ehkäisyyn:

 • Tee kattohuollot säännöllisesti. Tämä auttaa havaitsemaan ja korjaamaan mahdolliset vauriot ennen kuin ne aiheuttavat vuotoja.
 • Puhdista katto sammaleesta ja jäkälästä. Sammal ja jäkälä voivat vahingoittaa kattoa ja aiheuttaa vuotoja.
 • Tarkista läpiviennit ja saumat säännöllisesti. Läpiviennit ja saumat ovat yleisiä vuotokohtia.
 • Korjaa vauriot välittömästi. Mitä nopeammin vauriot korjataan, sitä vähemmän vahinkoa ne aiheuttavat.

Esimerkki Valttikatteen tekemästä korjauksesta

katon tarkastusluukun ympäristö vuotaa

Kattoluukun ympäristö vuotaa

Kattoluukun ympäristössä olevat saumat ovat yleinen vuotokohde

Katon korjaus

Saumat korjattu nestemäisellä pinnoitteella

Saumat korjattu nestemäisellä pinnoitteella, vahvikangasta käyttäen.

Katon korjaus viimeistellään maalamalla katon sävyyn

Korjaus viimeistelty

Katon korjaus viimeistelty maalaamalla saumat katon väriseksi. Tällöin korjauksesta tulee huomaamaton

Tiilikaton korjaus

Tiilikatto ei ole itsessään vedenpitävä, joten katon vesitiiveys riippuu myös aluskatteen kunnosta sekä läpivientien kunnosta. Vedeneristykseen vaikuttaa myös katon yksityiskohtien tarkka tiivistäminen.

Jos tiilikatto vuotaa, ongelma voi liittyä aluskatteen puutteisiin tai vaurioihin. Riskialttiita kohtia tiilikatoilla ovat:

 • Läpivientikohdat, mikäli aluskatteen ylös nousut ovat puutteelliset tai niitä ei ole
 • Pellitysten juuret, mikäli aluskatteen ylös nousut ovat puutteelliset tai niitä ei ole
 • Aluskatteessa olevat reiät, joista vesi voi päästä läpi
 • Rikkinäiset tai puuttuvat tiilet
 • Pahvialuskatteeseen syntyneet kuprut, pussit tai jopa irtoamiset, jotka ajan myötä voivat alkaa vuotamaan
 • Aluskatteen vaakasaumat, mikäli limitys ei ole riittävä
 • Terassien kohdat, mikäli reunapellin päät on jätetty tiivistämättä
 • Kattoikkunat

Lue lisää tiilikaton korjauksesta

Peltikaton korjaus

Aikaisemmin erityisesti konesaumattuja peltikattoja rakennettiin ilman aluskatetta. Vuotoriskien kannalta keskeisiä kohtia ovat tarkastettavat läpiviennit ja saumat, jotka voivat aueta tai ruostua. Joskus katolle voi syntyä reikiä, jotka luonnollisesti aiheuttavat vuotoja.

Oikea korjaustapa riippuu vuodon ja sen aiheuttajan paikallistamisesta. Korjaamme kaikki tarvittavat toimenpiteet, kuten läpiviennin puutteellisen pellityksen, aukinaiset tai ruostuneet saumat ja muut vahingoittuneet yksityiskohdat.

Riskialttiita kohtia peltikatoilla ovat:

 • Läpivientikohdat, joissa voi olla halkeamia tai puutteita
 • Pellitysten juuret ja katteen ylös nousut, mikäli pellitys on puutteellinen tai puuttuu kokonaan
 • Puutteelliset, kovettuneet tai haurastuneet tiivisteet
 • Löystyneet tai ruostuneet saumat
 • Peltikatteen tai ruuvien ruostuminen
 • Reikä peltikatteessa
 • Lipat, mikäli reunapellin päät on jätetty tiivistämättä
 • Kattoikkunat ja kattoluukut

Lue lisää peltikaton korjauksesta

Varttikaton korjaus

Varttikaton korjaus on kehittynyt paljon vuosien varrella. Varttikaton käyttöikä on keskimäärin 50 vuotta, riippuen aina huollon tiheydestä jonka laiminlyönnillä ikä tietenkin lyhenee. Oli sinulla sitten vuotava ja halkeileva katto, katelevyt löysällä tai jopa reikiä, Valttikate osaa korjata ne. Lue lisää kuinka varttikaton korjaus suoritetaan

Huopakaton korjaus

Bitumi- eli huopakate voi vahingoittua, jos sammal tai jäkälä kasvaa katolla liian pitkään. Pienet reiät pitää paikata heti ennen kuin sadevesi alkaa vahingoittamaan katon rakenteita. Vuotoja voivat aiheuttaa myös katon yksityiskohtien puutteelliset tiivistykset, kuten savupiipun juurella. Aika yleinen vuotokohta on sisäjiiret myös lumien sulaessa.

Hallitsemme huopakattojen vuotokohtien paikkaukset. Näitäkin korjaustöitä voidaan suorittaa ympäri vuoden.

Katon korjaus nestemäisellä vedeneristeellä

Pelti- ja bitumikattojen vuotokohdat voidaan korjata ja läpiviennit varmistaa käyttämällä nestemäisiä vedeneristeitä. Tämä korjaustapa on sekä kestävä että kustannustehokas, kunhan se suoritetaan Valttikatteen sertifioiden asentajien toimesta.

Kestävät korjaukset pelti- ja bitumikatoille ovat yleensä tarpeen läpivientitiivisteiden kulumisen tai pienien katteeseen tulleiden reikien vuoksi. Nestemäinen vedeneriste muotoutuu täydellisesti katon yksityiskohtiin. Ammattimaisesti toteutettuna se voi pidentää katon käyttöikää jopa vuosikymmenillä.

Tyypillisiä käyttökohteita nestemäiselle vedeneristeelle ovat pelti- ja bitumikaton saumat, jalkarännit, sadevesikourut, reikien paikkaus, kattokaivot, ilmanvaihtoputket, viemärin tuuletusputket ja kaikenlaiset läpiviennit.

Turvallinen ja pitkäaikainen katon korjausratkaisu

Nestemäisten vedeneristeiden käytössä katon korjaus tapahtuu ilman tulitöitä, mikä tekee siitä turvallisen vaihtoehdon myös haastavissa korjauskohteissa. Samalla menetelmällä voidaan vesieristää ja tiivistää kiinteistön muitakin rakenteita.

Valttikate-palvelusta saat aina kuvallisen raportin saumattomalla vedeneristeellä tehdyistä korjauksista. Olemme sertifioituja KEMPEROL® 2K-PUR -vedeneristemassoja käyttäviä asentajia. Jos katon korjaus on suoritettava märälle alustalle tai sateessa/pakkasella, käytämme siihen soveltuvaa tiivistysainetta. Tarjoamme myös tyytyväisyystakuun työllemme. Lue lisää katon tiivistämisestä

Millaisia katon muita korjaustöitä on olemassa?

Kattokorjaustöitä on monenlaisia. Tyypillisiä kattokorjaustöitä ovat:

 • Vuotojen korjaus. Vuoto on yleisin syy katon korjaamiseen. Vuoto voidaan korjata vaihtamalla vaurioituneet tiilit tai peltikaton palaset.
 • Aluskateen korjaus. Aluskate on tärkeä osa kattoa, sillä se estää veden pääsyn katonrakenteisiin. Aluskate voidaan korjata vaihtamalla vaurioituneet kohdat.
 • Ruoteiden ja aluslaudoituksen korjaus. Rimoitus ja kiinnikkeet pitävät katon tiiliä tai peltikaton palasia paikoillaan. Rimoitusta ja kiinnikkeitä voidaan korjata vaihtamalla vaurioituneet osat.
 • Peltikaton pinnoitus. Peltikattoa voidaan pinnoittaa pidentääkseen sen käyttöikää. Pinnoitus suojaa peltikattoa ruostumalta ja kulumiselta.

Miten tunnistat kattovuodot?

Kattovuotoja voi olla vaikea havaita. Seuraavat merkit voivat viitata kattovuodon olemassaoloon:

 • Vettä tai kosteutta sisätiloissa. Jos huomaat sisätiloissa vettä tai kosteutta, se voi johtua kattovuodosta.
 • Mustia läikkiä katolla. Mustat läikät katolla voivat olla merkki kattivuodosta. Mustat läikät johtuvat siitä, että vesi on päässyt katonrakenteisiin ja aiheuttanut siellä homeen kasvua.
 • Kattorakenteiden vaurioita. Jos huomaat katonrakenteissa vaurioita, ne voivat olla merkki kattovuodosta.

Katto on tärkeä osa talon tai muun rakennuksen kunnossapitoa. Katon korjaus kannattaa suorittaa ajoissa, jotta vältytään isommilta vahingoilta ja remonteilta.

Pyydä tarjous katon korjauksesta

Täytä alla olevaan lomakkeeseen tiedot niin me olemme yhteydessä

Tarjouspyyntö katon maalauksesta
Minua kiinnostaa myös