Peltikaton Korjaus – Asiantuntijan vinkit

Reikä katossa paikattu

Peltikatto voi kestää vuosia, mutta aikanaan sekin tarvitsee huolenpitoa. Kun peltikattoon tulee ongelmia, kuten reikiä, vuotoja tai ruostetta, on tärkeää tietää, milloin peltikaton korjaus on tarpeen. Tässä tarjoamme sinulle selkeät vastaukset peltikaton korjaukseen liittyviin kysymyksiin.

Peltikaton korjaus: Asiantuntijan vinkit ja suositukset

1. Peltikaton korjaustarpeen arviointi

Peltikaton kunto on tärkeää tarkastaa säännöllisesti ja tarvittaessa korjata ajoissa. Kattovuodot ja ruostevauriot voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja rakennukselle, joten peltikaton säännöllinen tarkastus on ensiarvoisen tärkeää.

Kun peltikaton kuntoa arvioidaan, on otettava huomioon useita tekijöitä. Ensinnäkin, katon ikä ja sen aiemmat korjaukset vaikuttavat sen kuntoon. Jos katto on jo vanha tai siinä on paljon korjaustarpeita, saattaa olla aika harkita peltikaton uusimista kokonaan.

Kattovuotojen havaitseminen varhaisessa vaiheessa voi estää suurempia vahinkoja. Tarkkaile siis mahdollisia kosteusmerkkejä sisätiloissa tai vuotavia kohtia katossa. Ruostevauriot taas voivat heikentää katon kestävyyttä ja aiheuttaa lisääntyvää korjaustarvetta.

Peltikaton tarkastus tulisi tehdä ammattilaisen toimesta, sillä heillä on tarvittava osaaminen ja välineet havaita mahdolliset piilevät vauriot. Ammattilainen voi myös antaa suosituksia mahdollisista korjaustoimenpiteistä tai tarvittaessa uuden katon asentamisesta.

Huolellinen peltikaton korjaustarpeen arviointi ja tarvittavien toimenpiteiden toteuttaminen voivat säästää sinulta suuria kustannuksia ja vaivaa tulevaisuudessa. Älä siis laiminlyö peltikaton kunnon seurantaa, vaan ota ajoissa yhteyttä asiantuntijaan, mikäli huomaat merkkejä korjaustarpeesta.

2. Yleisimmät ongelmat ja niiden ratkaisut peltikatolla

Peltikatolla riskialttiita kohtia ovat:

  • Läpivientikohdat, joiden juuressa voi olla halkeamia tai puutteita

  • Pellitysten juuret sekä katteen ylös nousut,

  • Puutteelliset, kovettuneet tai haurastuneet tiivisteet

  • Löystyneet tai ruostuneet saumat

  • Peltikatteen tai ruuvien ruostuminen

  • Reikä peltikatteessa,esim terassin lipat, jos reunapellin päät on jätetty tiivistämättä

  • Kattoikkunat ja kattoluukut

3. Tarvittavat työkalut ja materiaalit peltikaton korjauksessa

Peltikaton korjaaminen vaatii tarkasti valittuja työkaluja ja korjausmateriaaleja, jotta lopputulos olisi kestävä ja ammattimainen. On tärkeää varmistaa, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet käytettävissä ennen kuin aloitat peltikaton korjauksen.

Ensinnäkin, peltikatto työkalut ovat välttämättömiä korjauksen suorittamiseksi oikein. Tarvitset esimerkiksi Metalli harjan tai hiomakoneen puhdistamaan katon. Tarvittavat varusteet turvalliseen työskentelyyn katolla sekä korjaus aineen levitykseen tarvittavat tarvikkeet.

Lisäksi, korjausmateriaalit ovat avainasemassa peltikaton kunnon palauttamisessa. Peltikaton korjausmassa on yleisesti käytetty materiaali reikien tai halkeamien paikkailuun. Tämän lisäksi tarvitset myös tiivistysaineita kuten kattomassaa tai bitumiliimaa varmistamaan katon vesitiiviys.

On tärkeää hankkia laadukkaita työkaluja ja materiaaleja peltikaton korjaukseen, jotta lopputulos olisi kestävä ja pitkäkestoinen. Muista myös noudattaa turvallisuusohjeita ja tarvittaessa hankkia ammattilaisen apua, jos et ole varma korjaustyön suorittamisesta.

Esimerkki Valttikatteen tekemästä peltikaton korjauksesta.

Korjaus tehtiin nestemäisellä pinnoitteella, joka kestää 6 baaria painetta kuivumisen jälkeen.

katon tarkastusluukun ympäristö vuotaa

Kattoluukun ympäristö vuotaa

Kattoluukun ympäristössä olevat saumat ovat yleinen vuotokohde

Katon korjaus

Saumat korjattu nestemäisellä pinnoitteella

Saumat korjattu nestemäisellä pinnoitteella, vahvikangasta käyttäen.

Katon korjaus viimeistellään maalamalla katon sävyyn

Peltikaton korjaus viimeistelty

Peltikaton korjaus viimeistelty maalaamalla saumat katon väriseksi. Tällöin korjauksesta tulee huomaamaton.

Peltikaton korjausmassa

Peltikatolle on olemassa useita kotitalouteen tarkoitettuja korjausmassoja,kuten Sikaflex 11 FC. Aine on yksikomponenttinen, kosteuskovettuva, polyuretaaninen liima- ja saumamassa. Kyllä, aine kovettuu nopeampaa kun sitä kostuttaa joten se sopii katolle ihan hyvin ja on myös päälle maalattava. Mutta koska meillä korjauskohteet ovat isompia ja annamme työlle  takuun käytämme korjausmassoja kuten elaproof, enkopur tiivistymassaa tai kemperol tiivistystä. Aineilla on eri ominaisuudet, toista ainetta saa levittää sateen uhatessa ja toista saa levittää pakkasellakin.Lue lisää aineiden ominaisuuksista klikkaamalla nimeä

4. Palkkaako ammattilaisen vai tehdäkö itse?

Peltikaton korjaaminen voi olla haastava tehtävä, joka vaatii erityistä osaamista ja työkaluja. Monet ihmiset joutuvat pohtimaan, onko parempi palkata ammattilainen vai yrittää tehdä se itse. Tässä osiossa tarkastelemme näitä vaihtoehtoja ja annamme suosituksia.

Vaikka peltikaton korjaaminen itse saattaa tuntua houkuttelevalta säästön kannalta, on tärkeää huomioida työn vaativuus ja riskit. Peltikattojen korjauksessa tarvitaan erityistietoa esimerkiksi kattopinnoitteiden valinnasta, vuotojen paikantamisesta ja korjaustekniikoista. Ammattilainen tuntee nämä asiat ja pystyy tekemään laadukkaan työn.

Valttikate on ammattitaitoinen peltikattoalan yritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia kattopalveluita. Heidän kattomiehemme ovat koulutettuja ja kokeneita peltikattojen korjaajia. Tilaamalla voit olla varma siitä, että saat luotettavan lopputuloksen.

Kuitenkin jos sinulla on aikaa, halua oppia uutta ja riittävästi kokemusta vastaavista projekteista, voit harkita peltikaton korjaamista itse. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että sinulla on oikeat työkalut ja turvallisuusvarusteet sekä että noudatat kaikkia turvallisuusohjeita.

Yhteenvetona suosittelemme palkkaamaan ammattilaisen, kuten Valttikatteen, mikäli sinulla ei ole tarvittavaa osaamista tai aikaa paneutua peltikaton korjaamiseen. Ammattilainen takaa laadukkaan työn ja vähentää riskiä virheistä.

5. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet peltikaton kestävyyden parantamiseksi

Peltikatto on yksi suosituimmista kattomateriaaleista sen kestävyyden ja pitkäikäisyyden vuoksi. Kuitenkin, kuten kaikki rakenteet, myös peltikatot vaativat säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa säilyttääkseen parhaan mahdollisen kestävyyden.

Yksi tärkeimmistä ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä peltikaton kestävyyden parantamiseksi on säännöllinen huolto. Tämän tulisi sisältää katon tarkastus vähintään kerran vuodessa, jolloin voidaan havaita mahdolliset vauriot tai puutteet. Esimerkiksi ruostevauriot tai irronneet tai vaurioituneet maalipinnat tulisi korjata mahdollisimman pian.

Toinen tärkeä ennaltaehkäisevä toimenpide on maalipinnoituksen uusiminen tarpeen mukaan. Maalipinnoitus suojaa peltikattoa kosteudelta, auringon UV-säteiltä ja muilta ympäristötekijöiltä, jotka voivat heikentää sen kestokykyä ajan mittaan. On suositeltavaa uusia maalipinnoitus noin 10-15 vuoden välein tai tarpeen mukaan, jos havaitaan merkkejä sen heikentymisestään. Lue lisää peltikaton maalauksesta

Säännöllinen huolto ja maalipinnoituksen uusiminen ovat avainasemassa peltikaton kestävyyden parantamisessa. Nämä ennaltaehkäisevät toimenpiteet auttavat varmistamaan, että peltikatto kestää vuosia ja tarjoaa suojaa ja turvallisuutta rakennukselle.

Peltikaton korjaus: Säästä aikaa ja rahaa oikeilla toimenpiteillä

Pyydä tarjous peltikaton korjauksesta valttikatteelta. Meillä on jo yli 10 vuoden kokemus peltikaton korjauksista

Peltikaton korjaus voi olla haastava tehtävä, mutta oikeilla toimenpiteillä voit säästää sekä aikaa että rahaa. Kun valitset ammattimaisen ja kokeneen yrityksen, kuten Valttikate, voit luottaa siihen, että peltikaton korjaus sujuu jouhevasti ja kestävällä tavalla.

Valttikate on yli 10 vuoden kokemuksella erikoistunut peltikaton korjauksiin. Meidän tiimimme tuntee peltikatot läpikotaisin ja osaa tarjota juuri oikeat toimenpiteet katon kunnon palauttamiseksi. Pyydä tarjous peltikaton korjauksesta meiltä ja näet kuinka ammattitaitomme ja kokemuksemme tekevät eron.

Valttikate haluaa auttaa sinua säästämään aikaa ja rahaa. Olemme sitoutuneet tarjoamaan laadukasta työtä kilpailukykyisin hinnoin. Voit luottaa siihen, että peltikattosi on turvallisissa käsissä meidän asiantuntijoidemme huolehtiessa siitä.

Älä tuhlaa aikaasi epäröintiin tai epämääräisiin yrityksiin. Valitse Valttikate peltikaton korjaukseen ja nauti kestävästä lopputuloksesta sekä säästyneistä kustannuksista. Pyydä tarjous jo tänään ja anna meidän näyttää, miksi olemme luotettava valinta peltikaton korjauksissa.

Erikoistarjous – Säästä 10% Ensimmäisestä Korjauksestasi

Haluamme tehdä päätöksestäsi vielä helpomman. Saat nyt erikoistarjouksen – 10% alennuksen ensimmäisestä peltikaton korjauksestasi. Tarjous on voimassa rajoitetun ajan, joten älä missaa tilaisuutta.

Ota yhteyttä ja anna asiantuntijoidemme auttaa sinua pitämään kotisi katto kunnossa.

Pyydä maksuton kustannusarvio