Kuinka varttikaton korjaus suoritetaan? 5 erilaista tapaa

Varttikatto pinnoitettu punaiseksi
 

Varttikaton korjaus

Varttikaton korjaus on kehittynyt paljon vuosien varrella. Varttikaton käyttöikä on keskimäärin 50 vuotta, riippuen aina huollon tiheydestä jonka laiminlyönnillä ikä tietenkin lyhenee. Oli sinulla sitten vuotava ja halkeileva katto, katelevyt löysällä tai jopa reikiä, tässä käymme läpi erilaisia helppoja tapoja kunnostaa varttikatto. Myös asbestiton varttikate voidaan huoltaa näillä ohjeilla

1. Varttilevyvaurioiden normaali tiivistys

Huoltamattomana varttikaton levyt alkavat vuotaa ja halkeilla, aiheuttaen isotöisiä vesivahinkoja ja laajoja rakennevaurioita. Rautakaupoista löytyy laajat valikoimat monenlaisia tiivisteitä ja tiivisteaineita katolle. Tiivistysteippiä valittaessa on hyvä huomata, että kaikissa tuotteissa ei ole kestävyyttä pitkäaikaiseen korjaukseen. Erityisesti kattorakenteiden eläminen, lämpötilavaihtelut ja auringon valo voi hajottaa tiivisteen ajan kuluessa.

Tämän takia me ValttiKatteella käytämme UV-vakaita, joustavia ja erittäin kestäviä korjausratkaisuja jotka kestävät ajan hammasta. Saat vesitiiviin korjauksen joka estää vuodon ja kattosi kestää kovempaakin sadetta.

2. Haljenneen varttilevyn vaihto

Perinteinen tapa on poistaa haljenneet kattolevyt ja korvata samanlaisella varastosta löytyvällä levyllä. Markkinoilla on edelleen kuitusementtilevyjä esim. Eternit Klasika. Ensin pitää vain selvittää että miten levy
sopii katollesi. Varttilevyjä saa tilattua myös erivärisinä. Suosittelemme valitsemaan pinnoittamattoman levyn, joka voidaan myöhemmin pinnoittaa haluamallaan värillä.

3. Tiivistys teipin käyttö

Jos huomaat ilmiselvän halkeaman, tiivistysteippi on nopea ja helppo tapa estää vuodot varttikatolla. Kaikki teipit eivät ole samanlaisia, vaikka siltä näyttävätkin. Esimerkiksi jotkut teipit eivät kestä auringonvaloa tai ne voivat haljeta pakkasella katon liikkuessa. Teipin ominaisuudet olisi hyvä selvittää sitä valittaessa. Täytyy myös muistaa, että teipattava alusta pitää puhdistaa hyvin ennen asennusta, jotta teippi voi tarttua kunnolla. Monesti tämän asian laiminlyönti pilaa muuten hyvin tehdyn työn. Teipit ovat myös paineherkkiä. Tämä tarkoittaa, että tarttuakseen teippi tarvitsee erillistä painelua asennuksen yhteydessä varman kiinnittymisen takaamiseksi. Kylmällä ilmalla on hyvä käyttää apuna kuumailmapuhallinta eli tohoa.

Tee aina tiivistystyöt uv- vakaalla ja joustavalla teipillä. Korjausmateriaalisi pitää joustaa saman verran kuin talosi rakenteiden rajulla ilmalla. Oikein tehtynä teippikorjaus on todella kustannustehokas ratkaisu.

4. Reikien paikkaus

Varttikatolla voi esiintyä reikiä myös erilaisista syistä kuten ruuvien reiät. Auringon valu on voinut haurastuttaa jo tiivisteen tai lumi ja jää liikuttaa ruuvia. Mikäli mahdollista ruuvin vaihto on helpoin tapa. Reikään voi myös laittaa oikeaa tiivistysteippiä ja ruuvin päälle.  Mikäli varttilevy on kiinnitetty pulteilla eikä niiden tiivisteiden korjaus ole enää mahdollista käytämme Kemper 2K pur joka  2 komponenttista polyuretaani massaa. Fleece kankaalla vahvistettuna voimme taata 5 vuoden takuun tälle. Tekninen käyttöikä tuotteella on 25 vuotta. Sanalla aineella pystyy myös korjaamaan reiät katolla.

5. Kattolevyn pinnoitus

Mineriittilvy pinnoitettu mustaksi
Mineriittilvy pinnoitettu mustaksi

Varttikaton pinnoitus tarjoaa erittäin tehokkaan ratkaisun. Pesussa kaikki irtonainen ja löysällä oleva lika irtoaa. Pinnoitemainen maalaus antaa pitkäikäisen suojan, auringonvaloa ja muuta ilmasta tulevia tekijöitä vastaan joka kestää vuosia eteenpäin. Pinnoite estää myös vettä imeytymästä kattolevyyn joten pakkasrappeumaa ei pääse tapahtumaan. Meillä pinnoitukseen kuuluu aina kaikkien yllä olevien korjausten suorittaminen mainittiin niistä sopimuksessa tai ei. Bonuksena katto saa uutta vastaavan ilmeen ellei jopa paremman. Lisäksi voit valita haluamasi värin sillä väriskaala on runsas varttikatto pinnotteissa. Sopisiko katolle paremmin tumman ruskea vai olisiko aika vaihtaa punainen mustaan vain toisinpäin? Lue lisää pinnoituksesta klikkaamalla tähän

 

Varttikaton uusiminen

varttikaton korjaus

Katon uusiminen on aina huomattavasti kalliimpi ratkaisu kuin pinnoitus. Kun varttikatteen korjaaminen tiivisteillä tai paikallisilla korjauksilla on mahdotonta, voi olla järkevintä vaihtaa kokonaan uusi katto. Uuden katon vaihtamisessa kannattaa puntaroida eri asioita kuten::

  • Talon tai rakennuksen ikä ja tarkoitus,
  • Budjetti
  • Sijainti, kannattaako kattoremontti enää
  • Katon ulkonäkö muuttuu huomattavasti
  • Varttikatto on hiljainen sateella kuten tiili- ja huopakatto, peltikatto taas ei.

Varttikaton korjaus yleistä

Huolestuttaako sinua kattosi kunto? Jokainen varttikatto on yksilö ja korjauksen tarve ja laajuus pitää arvioida tapauskohtaisesti. Mikäli varttikatossa on asbestia, tarvitaan sen korjaukseen asbestipurkulupa. Me Valttikatteella voimme hoitaa työn puolestasi turvallisesti ja luotettavasti. Tilaa meiltä ilmainen kuntoarvio niin kerromme mitä katollesi kuuluu ja voimme keskustella eri vaihtoehdoista.

varttikaton korjaus
Varttikaton korjaus viimeistelty pinnoittamalla

Tilaa ilmainen kustannusarvio

Pyydämme täyttämään alla olevat tiedot

 
Tarjouspyyntö katon maalauksesta
Minua kiinnostaa myös