Kuinka varttikaton korjaus suoritetaan? 5 erilaista tapaa

Varttikatto pinnoitettu punaiseksi

Varttikaton korjaus

Varttikaton korjaus on kehittynyt. Varttikaton käyttöikä on 50 vuotta, riippuen aina huollon tiheydestä jonka laiminlyönnillä ikä tietenkin lyhenee. Oli sinulla sitten vuotava katto, halkeileva, katelevyt löysällä tai jopa reikiä. Tässä käymme läpi erilaisia helppoja tapoja kunnostaa varttikatto. Myös asbestiton varttikate voidaan huoltaa näillä ohjeilla

1. Varttilevy vaurioiden normaali tiivistys

Varttilevyt lopulta menevät huonommiksi huoltamattomina ja tämä tarkoittaa vuotoja ja vesivahinkoja jotka johtuvat halkeamista tai rei’istä katossa. Kukaan ei varmaan halua että oma katto vuotaa joka sateella vähän. Rautakaupoista löytyy monenlaisia tiivisteitä ja tiivisteaineita katolle. Tiivistysteippiä valittaessa on hyvä huomata että kaikissa ei ole kestävyyttä pitkäaikaiseen korjaukseen, erityisesti kun katto liikkuu lämpötilavaihtelujen seurauksena tai auringon valo voi hajottaa tiivisteen ajan kuluessa. Joten väärillä aineilla tehtynä päädyt nousemaan katolle hyvin piankin korjaamaan.

Tämän takia me ValttiKatteella käytämme UV-vakaita, joustavia ja erittäin kestäviä korjausratkaisuja jotka kestävät ajan hammasta. Saat vesitiiviin korjauksen joka estää vuodon ja kattosi kestää kovempaakin sadetta.

2. Haljenneen varttilevyn vaihto

Perinteinen tapa on poistaa haljenneet kattolevyt ja vaihtaa samanlaisella varastosta löytyvällä levyllä. Markkinoilla on edelleen kuitusementtilevyjä myynnissä esim. Vartti Ranch W177-7. Ensin pitää vain selvittää että miten levy
sopii katollesi. Varttilevyjä saa tilattua myös erivärisinä.

3. Tiivistys teipin käyttö

Jos huomaat ilmiselvän halkeaman, tiivistys teippi on nopea tapa estää vuodot varttikatolla. Kaikki teipit eivät ole samoja vaikka siltä näyttävätkin esimerkiksi jotkut teipit eivät kestä auringonvaloa tai ne voivat haljeta pakkasella katon liikkuessa. Teipin ominaisuuden olisi hyvä selvittää sitä valittaessa. Täytyy myös muistaa että teipattava alusta pitää puhdistaa hyvin jotta teippi voi tarttua. Monesti tämän asian laiminlyönti pilaa muuten niin hyvän työn. Teipit ovat myös paine herkkiä. Tämä tarkoittaa, että tarttuakseen teippi tarvitsee painetta joten painele teippi huolellisesti kiinni. Kylmällä ilmalla on hyvä käyttää apuna kuumailmapuhallinta.

Tee aina tiivistys työt uv vakaalla ja joustavalla teipillä. Korjausmateriaalisi vaatii yhtä suurta liikettä kuin katto säällä kuin säällä. Oikein tehtynä teippi korjaus on todella kustannustehokas ratkaisu.

4. Reikien paikkaus

Varttikatolla voi esiintyä reikiä myös erilaisista syistä kuten ruuvien reiät. Auringon valu on voinut haurastuttaa jo tiivisteen tai lumi ja jää liikuttaa ruuvia. Mikäli mahdollista ruuvin vaihto on helpoin tapa. Reikään voi myös laittaa oikeaa tiivistysteippiä ja ruuvin päälle.  Mikäli varttilevy on kiinnitetty pulteilla eikä niiden tiivisteiden korjaus ole enää mahdollista käytämme Kemper 2K pur joka  2 komponenttista polyuretaani massaa. Fleece kankaalla vahvistettuna voimme taata 5 vuoden takuun tälle. Tekninen käyttöikä tuotteella on 25 vuotta. Sanalla aineella pystyy myös korjaamaan reiät katolla.

5. Kattolevyn pinnoitus

Mineriittilvy pinnoitettu mustaksi
Mineriittilvy pinnoitettu mustaksi

Varttikaton pinnoitus tarjoaa erittäin tehokkaan ratkaisun. Pesussa kaikki irtonainen ja löysällä oleva lika irtoaa. Pinnoitemainen maalaus antaa pitkäikäisen suojan, auringonvaloa ja muuta ilmasta tulevia tekijöitä vastaan joka kestää vuosia eteenpäin. Pinnoite estää myös vettä imeytymästä kattolevyyn joten pakkasrappeumaa ei pääse tapahtumaan. Meillä pinnoitukseen kuuluu aina kaikkien yllä olevien korjausten suorittaminen mainittiin niistä sopimuksessa tai ei. Bonuksena katto saa uutta vastaavan ilmeen ellei jopa paremman. Lisäksi voit valita haluamasi värin sillä väriskaala on runsas varttikatto pinnotteissa. Sopisiko katolle paremmin tumman ruskea vai olisiko aika vaihtaa punainen mustaan vain toisinpäin?

 

Varttikaton uusiminen

Kuinka varttikaton korjaus suoritetaan? 5 erilaista tapaa 5

Katon uusiminen on aina huomattavasti kalliimpi ratkaisu kuin pinnoitus. Kun varttikatteen korjaaminen tiivisteillä tai paikallisia korjauksia ei voi tehdä tai ei ole mahdollista voi olla järkevintä vaihtaa kokonaan uusi katto. Uuden katon vaihtamisessa kannattaa puntaroida eri asioita kuten:

  • Talon tai rakennuksen ikä ja tarkoitus,
  • Budjetti
  • Sijainti, kannattaako kattoremontti enää
  • Katon ulkonäkö muuttuu huomattavasti
  • Varttikatto on hiljainen sateella kuten tiili- ja huopakatto, peltikatto taas ei.

Varttikaton korjaus yleistä

Huolestuttaako sinua kattosi kunto. Jokainen varttikatto on yksilö ja korjauksen tarve ja laajuus pitää arvioida tapauskohtaisesti. Mikäli varttikatossa on asbestia tiettyihin töihin siellä tarvitaan asbestipurkutyölupa. Myös kannattaako kokemattoman mennä katolle. Me Valttikatteella voimme hoitaa työn puolestasi turvallisesti ja luotettavasti. Tilaa meiltä ilmainen kuntoarvio niin kerromme mitä katollesi kuuluu. Ainoa mitä vaadimme on että olet paikalla kun suoritamme arvion, näin voimme heti kertoa sinulle ja keskustella eri vaihtoehdoista.

Kuinka varttikaton korjaus suoritetaan? 5 erilaista tapaa 6
Varttikaton korjaus viimeistelty pinnoittamalla
Pyydä tarjous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *