Katon huoltomaalaus

Katon huotomaalaus
Please select a valid form

Hyvin hoidettu katto kertoo turvallisesta ja hyvin hoidetusta kodista. Mikäli katon huoltomaalaus on laiminlyöty, katto ei ole vain rumannäköinen vaan voi olla myös merkki siitä, että talosi voi olla muutenkin huonossa kunnossa. Huonosti hoidettu katto voi olla myös merkki huonosti hoidetusta talosta. Yleensä huonokuntoinen katto tarkoittaa myös talon ylläpitoon lisäkustannuksia.

Mitä katon huoltomaalaus tarkoittaa

Katon huoltomaalauksessa katolle levitetään nestemäinen pinnoite, joka toimii samalla maalina. Tämän neste toimii kuivuessaan kalvokerroksena, joka tarjoaa kattomateriaalille lisäsuojaa ja -turvallisuutta sekä antaa sille uuden pinnan.

Vaikka huoltomaalaus saattaa tuntua yksinkertaiselta, katon maalausprosessissa on useita eri vaiheita. Ei ole yllättävää, koska kattomaali on vain lopullinen tuote, joka menee katoillesi. Katon ja sen kunnon analysointi, puhdistus, korjaus, pohjustus ja maalaus ovat osa vaiheita, jotka liittyvät kattojen täydelliseen kunnostamiseen. Kun halutaan maalata uutta pintaa, laadukas kattomaali on avain onnistuneen huoltomaalauksen toteuttamisessa. Se auttaa myös kattorakenteen pysymään hyvin suojattuna ja hyvässä kunnossa paljon pidempään.

Tiilikaton pintakäsittely

Kattomaalit

Nykyään on saatavilla monenlaisia ​kattomaaleja. Asiantuntijamme neuvovat parhaiten sinua,oikean kattomaalin valinnassa johon vaikuttaa mm. katon tyyppi sekä sen tämän hetkinen kunto

Peltikattomaali

Peltikattomaalit ovat yleensä vesiohenteinen akrylaattisideaineeseen tai erilaisiin liuotteisiin perustuvia maaleja. Kaupoista löytyy myös 2- komponenttisia maaleja joita käytetään erilaisille peltikatoille. Yhteistä laadukkailla peltikattomaaleilla on että ne kestävät hyvin kulutusta ja säärasituksia ja muodostavat kuivuessaan joustavan maalikalvon, joka myötäilee katon lämpölaajenemisesta johtuvia muutoksia sekä sisältävät ruosteenesto pigmenttiä.

Tiilikattomaali

Tiilikattomaalit ovat nykyään pääasiassa akryylipohjaisia. Akryylipohjaiset maalit ovat kestäviä ja sopivat erinomaisesti katolle. Elastisuus mahdollistaa katemateriaalin elämisen. Kulumisen ja UV valon kesto on omaa luokkaansa näillä maaleilla. Tämän lisäksi ne ovat nopeasti kuivuvia ja soveltuvat niin ruiskulla, pensselillä tai telalla tehtävään maalaukseen.

Katon huoltomaalaus

Katon huoltomaalauksen työvaiheet

Katonmaalaus on katon viimeinen työvaihe huoltomaalauksessa. Se vain tiivistää kaikki muut kerrokset ja viimeistelee vesikaton . On tärkeää noudattaa seuraavia vaiheita katon huoltotoimenpiteissä varmistaaksesi, että sinulla on pitkäaikainen ratkaisu kotiisi.

● Puhdistus: Olettaen, että kattotarkastus on suoritettu ja puutteet korjattu, puhdistus on ensimmäinen suoritettavista tehtävistä. Tähän vaiheeseen kuuluu katon puhdistaminen kaikesta liasta ja roskista, sammalista ja muista mahdollisesti muodostuneista kasveista. Tämä vaihe on tärkeä kattomaalin ja mahdollisesti muiden aineiden helpon levityksen ja tartunnan varmistamiseksi. Perusteellinen puhdistus auttaa myös varmistamaan halkeamien tai muiden ongelmien löytämisessä ennen huoltomaalausta.

● Korjaus: Tässä vaiheessa etsitään vielä katon halkeamia, rikkoutuneita tiiliä ja muita ongelmia. Mahdolliset metalliosat tarkistetaan huolellisesti sään, ruosteen tai kosteuden varalta. Pesun jälkeen on hyvä käyttää sammaleen ja jäkälän poistoainetta viimeistelemään kattopesu. Korjaus on kriittinen vaihe, koska katon maalin levittämisen jälkeen on lähes mahdotonta kumota asioita.

● Maalaus: Pinta on nyt vihdoin valmis uudelle kattomaalikerrokselle. Säänkestävä kattomaali auttaa suojaamaan kattoa paljon pidempään kuin maalamaton. Maalaus suoritetaan aina 2 kertaan. Huoltomaalauksen lopputulokseen vaikuttaa katon materiaali ja kunto.

Katon huoltomaalaus

Säännöllisen huoltomaalauksen edut

Maali katon pinnassa tekee paljon enemmän kuin vain viimeistelee näyttävän lopputuloksen. Suojauksen lisäksi kattomaalit tuovat:

Suojaa: Talosi katto kuivuu nopeampaa ja pysyy puhtaampana uuden pinnan ansioista . Vedenpitävä kattomaali auttaa vähentämään sammaleen ja jäkälän tai muita kasvustoja jotka tykkäävät kosteudesta ja vedestä.

Houkuttelevuus: Talon ulkonäkö paranee kun se on tehty laadukkaalla kattomaalilla . Omalle katolle sokeutuu vuosien myötä ja sitä oppii sietämään. Laadukkaasti tehty katon huoltomaalaus lisää talon arvoa ja helpottaa sen myyntiäkin

Harkitsetko katon maalausta? Valttikate voi auttaa tässä

Pyydä ilmainen kustannusarvio katon huoltomaalauksesta

Tarjouspyyntö katon maalauksesta
Minua kiinnostaa myös