Miksi kattohuolto on tärkeää

Peltikaton maalaus
Peltikaton pesu
Peltikaton maalaus

Me kaikki tiedämme että auto tarvitsee säännöllistä huoltoa kuten öljynvaihto tai renkaat voivat kulua.

Miksi kattohuolto on tärkeää?.

Jos vastasit en tiedä, et ole ainut. Useimmat eivät ajattele katon vuosittaista katto tarkastusta. Tosiasiassa, katon säännöllisesti tarkastamalla ja huoltamalla, varmistat parhaiten että se kestää sille luvatun ajan.

Me Valttikatteella olemme huotaneet kattoja jo yli 10 vuotta. Tiedämme miksi kattohuolto on tärkeää ja pyrimme aina kertomaan asiakkaillemme miten tärkeää on katon säännöllinen huolto.

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä kattohuolto on, kuinka kattoa huolletaan ja miksi kattohuolto on tärkeää. Pyrimme käymään läpi asioita, joilla pystyt ennaltaehkäisemään mahdollisia ongelmia ja maksimoimaan katon iän.

Mitä on kattohuolto ?

Kattohuolto on katon säännöllistä tarkastusta ns. haavoittuville alueille joissa ongelmat yleensä esiintyvät. Katon tyypistä riippuen sekä onko se liikerakennus, kerrostalo tai omakotitalo, tarkastus tehdään joko useasti vuodesssa tai vuosittain.

Kun urakoitsija tulee tekemään kattohuoltoa, he tarkastavat tietyt asiat heti. Alla luettelo yleisemmistä kohdista joita he tarkastavat.

  • Piipun- ja läpivientien juuret halkeamien tai muun kulumisen varalta: Halkeilevat piipunjuuret ovat yleinen vuotokohta. Lämpötilan nousut ja laskut, voivat aiheuttaa halkeilua erityisesti talvella.
  • Poistetaan lehdet katolta, jiireistä ja kouruista myös oksat ja muut sinne kuulumattomat: Jos katolle jää roskia kuten lehtiä ja oksia ne voivat tehdä patoja katolle. Veden patoutuminen voi aiheuttaa vuotoja eritysesti huopakatoilla. Kouruissa olevat lehdet voivat helposti tukkia sen jolloin vesi ei valu haluttuun paikkaa.
  • Välipohjan tarkastus: Välipohjasta havaitaan helpoiten mikäli katto on vuotanut jostain. Katto on tehty puusta joten välipohjasta voi havaita mikäli tuuletus on puutteellinen.
  • Tarkastetetaan kaikki tiivistykset joista etsitään kuluneita tai puuttuvia kohtia: Tiivisteet ovat oleellisia jotta katto pysyisi tiiviinä. Näitä ovat esim riivien tiivisteet, piippujen tai seinän juurella olevat peltinostot tiili- tai peltiseinää vasten.

Täydellistä listaa voisi jatkaa loputtomiin mutta tässä ovat yleisimmät huoltotoimenpiteet, jotta katollesi tulisi mahdollisimman paljon käyttöikää

Miksi kattohuolto on tärkeää ?

Katon kunnossapitoon investoiminen edistää pitkällä aikavälillä kattosi kuntoa. Oikein asennetullakin katolla on tärkeää käydä vuosittain tekemässä huoltotarkastus.

Kun vuosihuoltotarkastus tehdään vuosittain mahdolliset ongelmat havaitaan, tällä maksimoit kattosi käyttöiän ja saat mielenrauhan. Tiesitkö myös ettei vakuutusyhtiö korvaa, mikäli kattolla oleva vuoto ole äkillinen.

Kattohuolto estää tulevia ongelmia

Kattohuollon tärkein tehtävä on johtaa katolla olevien ongelmien varhaiseen havaitsemiseen. Tarkastuksissa pyritään tunnistamaan heikkoudet, heikkenemiset tai vaaran merkit. Tästä saadaan selville tulevaisuuden korjaustarpeet.

Lataa maksuton kattohuollon käsikirjamme

josta löydät vastaukset yleisimpiin asiakkaitamme kiinnostaviin kysymyksiin.

Miksi kattohuolto on tärkeää