Mikä on paras tiilikattomaali

Pesu 1 ja 2kerros pinnoitetta

1. Tiilikattomaali

Tiilikattomaali muodostaa vettähylkivän kalvon kattotiilen päälle joka suojaa sen huokoista rakennetta. Nykyaikaiset nanoteknologiaan perustuvat maalit ovat joustavia, vettä hylkiviä, hengittäviä ja antavat loistavan UV- suojan tiilikatolle. Tiilikattomaalit kuivuvat nopeasti ja maalaus voidaan suorittaa myös auringon paisteella. Tiilikattomaali antaa myös katolle uuden ja raikkaan ilmeen

2. Miksi kattotiilen maalaus

Tiilikaton säännölliseen huoltoon kuuluu olennaisena osana tiilikaton maalaaminen. Tiilikattomaali pidentää katteen elinikää suojaten sen pintaa sään aiheuttamalta rapautumiselta. Vanhat betoni- ja sementtikattotiilien huoltomaalaukseen kehitetyt erikoismaalit tekevät kalvon sen kattotiilen pinnalle joten puhtaanapitokin helpottuu .

Mikäli vanhan katon sävy ei miellytä, tiilikaton voi helposti maalata haluamallaan värillä tai maisemaan paremmin sopivaksi. Sopiiko talon tunnelmaan paremmin tummanharmaa, tiilenpunainen, ruskea, grafiitin harmaa vai musta? Kokemuksemme mukaan huoltomaalaukseen tarkoitetut tiilikattomaalit ovat paljon parempi laatuisia, kuin tehtaalla uusien tiilien maalauksessa käytetyt maalit. Sen voi yksinkertaisimmillaan todeta rapsuttamalla kynnellä tiilen pintaa.

3. Kauanko tiilikatto kestää

Tiilikaton elinikä on parhaimmillaan jopa 70 vuotta. Sade, pakkanen ja muut säävaihtelut rapauttavat, likaavat ja haalistavat tiilien pintaa. Huokoisiin kattotiiliin imeytyy sateella vettä, joka syksyn aikana jäätyy ja rapauttaa tiiltä. Näin katto pääsee huoltamattomana nopeasti huonoon kuntoon.

Vanhan tiilen huokoinen pinta on myös otollinen kasvualusta sammaleelle, levälle ja jäkälälle. Katon peseminen, sammaleen poisto ja suojauskäsittely ovat hyviä huoltotoimenpiteitä, mutta todellisen kasvojenkohotuksen tiilikaton ulkonäölle antaa maalaaminen. Maali muodostaa betonitiilen pinnalle suojaavan kalvon, jota kosteus ei läpäise. Maalaamalla betonikaton ilme myös muuttuu radikaalisti. Uusi ilme nostaa usein koko kiinteistön arvoa.

 

Mikä on paras tiilikattomaali 1
Pinnoitettu tiilikatto on kuin uusi.

4. Tiilikaton maalaus

Tiilikattoa maalattaessa tulee kalvon kuivakalvon paksuudeksi 120-190 ym, riippuen tuotteesta. Märkäkalvo paksuun on noin puolet enemmän. Kun maali alkaa kuivumaan alkavat sideaineet kiinnittyä toisiinsa muodostaen maalikalvon. Kuivuessaan maalista haihtuu vesi pois, näin kalvon paksuus ohenee.

Tasalaatuisen kalvopaksuuden saavuttamiseksi kannattaa maalata korkeapaineruiskulla. Ruiskulla maali iskeytyy suurella paineella maalattavaan pintaan tunkeutuen tiilen huokoisiin. Hyvällä tiilikattomaalilla maalattaessa tiilikatosta tulee uuden näköinen ja veroinen. Korkeapaineruiskun etuna on, että maalissa ei tule ilmaa mukana joten ohisumutuksen riski on olematon. Menekkinä eri tuotteissa kahteen kertaan maalattuna menekki on 2-3 neliötä litralla. Näin 20 litran astialla maalataan 40-60 neliömetriä valmista pintaa.

5. Muut tuotteet

Markkinoilla on myös hyviä impegrointituotteita jotka tekevät betonin pinnasta vettä hylkivän. Nämä tuotteet on tarkoitettu huokoisille betonipinnoille kuten kattotiili. Tuotteita löytyy vesi- ja liuotin pohjaisina sekä värillisinä tai värittöminä. Nämä eivät ole pinnoitteita eikä maaleja kuten jotkut virheellisesti väittävät. Näiden aineiden tarkoitus, on muodostaa kemiallisesti sidos tiilenpinnan alle tehden tiilestä vettä hylkivän. Yleensä näiden aineiden huoltokäsittelyväli on noin 5 vuotta katolla.

6.Tiilikaton maalauksen etuja

  • Vahva ja peittävä suojapinta
  • Tekee kalvon tiilen päälle ja täyttää huokoisia
  • UV- säteilyn ja sää rasituksen kestävä
  • Erinomainen tartunta maalattavaan pintaan
  • Hengittävä ja elastinen
  • Suojaa kattoa vaurioitumiselta
  • Estää lian ja kasvuston tarttumisen kattomateriaaliin.
  • Murto-osa remontin hinnasta
  • Saa haluamallaan värillä
  • Nostaa talon arvoa

7. Paras tiilikattomaali?

Mikä on sitten paras tiilikattomaali? Ratkaiseeko tiilikattomaalin valinnassa hinta vai kuivakalvonpaksuus? Onko tiilikatto maalissa tärkeintä kuivakalvon paksuus vai materiaalin laadukkuus? Mistä tiedän, mikä on paras tiilikattomaali. Tämmöisiä ongelmia me urakoitsijat joudumme aina miettimään. Tähän voisimme Valttikatteella vastata, että vain kokemuksesta voi oppia, mikä on paras maali. Me haluamme käyttää vain parasta tiilikattomaalia. Kriteerinä meillä on, että katon pitää näyttää vuoden vuosien päästä samalta, kuin se olisi vasta maalattu.

Paljonko tiilikaton maalaus maksaa? Kysy tarjous meiltä!

Pyydä maksuton kustannusarvio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *