Mikä on paras tiilikattomaali

Pesu 1 ja 2kerros pinnoitetta

Katon huolto ja ylläpito ovat olennaisia kiinteistön pitkäikäisyydelle ja arvolle. Tiilikattomaali on yksi tehokas tapa suojata tiilikattoa, pidentää sen elinikää ja tuoda sille uusi raikas ilme. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin tiilikattomaalin hyötyihin ja siihen, miksi se on tärkeä osa kattotiilien säännöllistä huoltoa.

1. Tiilikattomaali

Tiilikattomaali muodostaa vettähylkivän kalvon kattotiilen päälle, joka suojaa sen huokoista rakennetta. Nykyaikaiset nanoteknologiaan perustuvat maalit ovat joustavia, vettä hylkiviä, hengittäviä ja tarjoavat erinomaisen UV-suojan tiilikatolle. Ne kuivuvat nopeasti ja voidaan levittää myös auringonpaisteessa. Tiilikattomaali ei ainoastaan suojaa kattoa, vaan antaa sille myös uuden ja raikkaan ilmeen.

2. Miksi kattotiilen maalaus

Tiilikaton säännölliseen huoltoon kuuluu olennaisesti tiilikattomaali. Se pidentää katon elinikää suojaamalla pintaa sään aiheuttamalta rapautumiselta. Erikoismaalit, jotka on suunniteltu vanhoille betoni- ja sementtikattotiilille, luovat suojakerroksen pintaan, mikä helpottaa katon puhtaanapitoa.

Jos vanhan katon väri ei miellytä, tiilikaton voi helposti maalata haluamallaan värillä. Kokemuksemme osoittavat, että huoltomaalaukseen tarkoitetut tiilikattomaalit ovat laadukkaampia kuin tehtaalla uusien tiilien maalaamiseen käytetyt maalit. Lue lisää tiilikaton puhdistuksesta

3. Kauanko tiilikatto kestää

Parhaimmillaan se voi kestää jopa 70 vuotta. Sade, pakkanen ja muut säävaihtelut rapauttavat, likaavat ja haalistavat tiilien pintaa. Huokoisiin kattotiiliin imeytyy sateella vettä, joka syksyn aikana jäätyy ja rapauttaa tiiltä. Näin katto pääsee huoltamattomana nopeasti huonoon kuntoon.

Vanhan tiilen huokoinen pinta on myös otollinen kasvualusta sammaleelle, levälle ja jäkälälle. Katon peseminen, sammaleen poisto ja suojauskäsittely ovat hyviä huoltotoimenpiteitä, mutta todellisen kasvojenkohotuksen tiilikaton ulkonäölle antaa maalaaminen. Maali muodostaa betonitiilen pinnalle suojaavan kalvon, jota kosteus ei läpäise. Maalaamalla betonikaton ilme myös muuttuu radikaalisti. Uusi ilme nostaa usein koko kiinteistön arvoa.

4. Tiilikaton maalaus

Kun maalataan tiilikattoa, kalvon paksuus on tärkeä tekijä. Kuivakalvon paksuuden tulisi olla 120-190 mikronia riippuen käytetystä tuotteesta. Märkäkalvo paksuun on noin puolet enemmän. Kun maali alkaa kuivumaan alkavat sideaineet kiinnittyä toisiinsa muodostaen maalikalvon. Kuivuessaan maalista haihtuu vesi pois, näin kalvon paksuus ohenee.

Ruiskumaalauksen avulla saavutetaan tasalaatuinen kalvon paksuus. Maali tunkeutuu tiilen huokoisiin osiin, ja korkeapaineruiskulla maali iskeytyy pintaan tehokkaasti. Näin varmistetaan, että tiilikatto näyttää uudenveroiselta ja suojaa tehokkaasti. Korkeapaineruiskun etuna on, että maalissa ei tule ilmaa mukana joten ohisumutuksen riski on olematon. Menekkinä eri tuotteissa kahteen kertaan maalattuna menekki on 2-3 neliötä litralla. Näin 20 litran astialla maalataan 40-60 neliömetriä valmista pintaa.

Paras tiilikattomaali

Tiilikaton maalaus

Tiilikatolle maali levitetään ruiskulla

5. Muut tuotteet

Markkinoilla on myös imregrointituotteita, jotka tekevät betonin pinnasta vettä hylkivän. Nämä tuotteet on suunniteltu erityisesti huokoisille betonipinnoille, kuten kattotiilelle. Ne eivät ole pinnoitteita tai maaleja, vaan niiden tarkoitus on muodostaa kemiallinen sidos tiilenpinnan alle, mikä tekee tiilestä vettä hylkivän. Tällaiset tuotteet vaativat yleensä uusintakäsittelyn noin 5 vuoden välein.

6.Tiilikaton maalauksen etuja

  • Vahva ja peittävä suojapinta
  • Tekee kalvon tiilen päälle ja täyttää huokoisia
  • UV- säteilyn ja sää rasituksen kestävä
  • Erinomainen tartunta maalattavaan pintaan
  • Hengittävä ja elastinen
  • Suojaa kattoa vaurioitumiselta
  • Estää lian ja kasvuston tarttumisen kattomateriaaliin.
  • Murto-osa remontin hinnasta
  • Saa haluamallaan värillä
  • Nostaa talon arvoa

7. Paras tiilikattomaali?

Mikä sitten on paras tiilikattomaali? Hinta vai kuivakalvon paksuus? Materiaalin laadukkuus vai tiilikaton maalin ominaisuudet? Valttikatteen näkökulmasta paras maali on se, joka säilyttää katon vuosienkin jälkeen kuin vastamaalattuna. Kokemus on opettanut, että käyttämällä vain parasta tiilikattomaalia voidaan taata paras lopputulos.

Valitse Paras Tiilikattomaali: Vinkit ja Vertailu

Käsittelemme tässä osiossa erilaisten tiilikatto maalien ja pinnoitteiden ominaiksuuksia ja kokemuksia.

Kilpi Tiilikattomaali Kokemuksia

Tervetuloa oppimaan parhaista tavoista suojata tiilikattosi ja tuoda sille uusi elämä Kilpi Tiilikattomaalin avulla. Blogissamme jaamme vinkkejä maalausprosessista, jakamme käyttöohjeita ja esittelemme omia kokemuksiamme tästä luotettavasta tiilikattomaalista. Lue lisää ja ota ensi askel kohti kauniimpaa ja kestävämpää tiilikattoa.Siirry Kilpi tiilikattomaali blogiin

Paljonko tiilikaton maalaus maksaa? Kysy tarjous meiltä!

Tarjouspyyntö katon maalauksesta
Minua kiinnostaa myös