Kattomateriaalit ja niiden Tunnistaminen

Erilaiset kattomateriaalit mahdollistavat kauniit yksityiskohdat

Kattomateriaalit

Kattomateriaalit pitää tunnistaa huolellisesti ja niille suunnitellaan toimiva huolto yhteistyössä asiakkaan kanssa. Valttikate on kokenut kattotöiden ammattilainen, joka toteuttaa laadukkaat ja puhtaat peltikaton, tiilikaton ja huopakaton asennukset sekä huollot. Ammattitaitoisena toimijana Valttikate tuntee Kattomateriaalit, niiden asennuksen ja korjaustyöt.

Kattotöiden yhteydessä teemme kattokatsauksen, joka selvittää katon huolto- tai korjaustarpeen. Ilmoitamme asiakkaalle mahdollisista havainnoista ja tarjoamme kattavia tarjouksia muista kattotöistä. Kaikki kattotyöt ja varustelut sujuvat luotettavasti Valttikatteen kautta.

Tarjoamme myös mahdollisuuden rahoitukseen kattoremontin, -huollon tai muiden katon korjaustöiden osalta. Rahoitus helpottaa kattoremontin toteuttamista, ja maksueriin on helppo varautua. Kattoremontti on investointi, jonka kestävyydestä voit olla varma.

Kattotöistä hyödyt myös kotitalousvähennyksestä, joka myönnetään kattoremonteista, -huolloista ja korjaustöistä. Muista hyödyntää kotitalousvähennys ja pidä kattosi hyvässä kunnossa!

Pyydä tarjous

Kun tarkastelet kotisi kattoa, saatat miettiä, millainen kattomateriaali siellä oikein onkaan. Kattomateriaalit ja tunnistaminen voi olla haastavaa, mutta älä huoli – tämä opas auttaa sinua selvittämään oikean kattomateriaalin omassa kodissasi. Jatka lukemista saadaksesi vinkkejä ja ohjeita kattomateriaalin tunnistamiseen, sekä oppiaksesi, miten voit siirtyä oikealle sivulle saadaksesi lisätietoja tai apua ammattilaisilta.

Peltikatto: Suosituin ja Monipuolinen

Peltikatto on Suomen suosituin kattomateriaali, ja oikein asennettuna ja huollettuna se on pitkäikäinen ja näyttävä valinta. Valttikatteen asiantuntemuksella voimme tarjota erilaisia pinnoitus ja maalaus vaihtoehtoja, joiden värit ja pinnoitteet räätälöidään asiakkaan tarpeisiin. Jos peltikatto on valintasi niin lue lisää peltikatto artikkelista.

Lukkosaumakatto: Moderni ja Hiljainen Ratkaisu

Lukkosaumakatto muistuttaa konesaumakattoa, mutta tarjoaa monia etuja, kuten tuulettuvan harjaratkaisun, hiljaisuuden ja nopean asennuksen. Lukkosaumakaton vahva rakenne ja laadukkaat materiaalit tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

Pystysaumapeltikatto: Tyylikäs ja Monikäyttöinen

Pystysaumapeltikatto on tyylikäs ratkaisu, soveltuen niin perinteisiin kuin modernimpiinkin taloihin. Sen suorat linjat antavat rakennukselle harmonisen ulkonäön, ja se on saatavana eri väreissä ja profiileissa.

Tiilikuvioitu peltikatto: Ulkonäöltään Tiilen Kaltainen

Tiilikuvioitu peltikatto on mielenkiintoinen vaihtoehto, joka matkii tiilikaton ulkonäköä. Vaikka se on peltikatto, sen tiilimuotoinen kuvio voi hämätä. Tiilikuvioinen peltikatto voi olla hyvä valinta, jos haluat tiilikaton tyylin mutta peltikaton kestävyyden.

Aaltopeltikatto: Perinteinen ja Hyvin Vedeneristävä

Aaltopeltikatto on perinteinen ja suosittu vaihtoehto hyvän vedenpoiston ja nopean asennuksen ansiosta. Valikoimasta löytyy pyöreitä ja kulmikkaita aaltopeltikattoja, jotka sopeutuvat hyvin ympäristöönsä.

Sinkitty peltikatto: Kestävä ja Monimuotoinen

Sinkitty kattopelti on kestävä ja pitkäikäinen vaihtoehto, joka vaatii säännöllistä huoltomaalausta. Se tarjoaa tyylikkään ulkonäön ja soveltuu monenlaisiin kattoratkaisuihin.

Profiilipeltikatto: Joustava ja Soveltuva Useisiin Kohteisiin

Profiilipeltikattoja on kahta tyyppiä: poimulevykatteet ja muotolevykatteet. Ne soveltuvat erinomaisesti teollisuushalleihin, varastorakennuksiin ja pientalojen vesikatteisiin. Valttikate tarjoaa laadukkaan asennuksen ja vaihtoehdot asiakkaan tarpeiden mukaan.

Konesaumakatto: Pitkäikäinen ja Vesitiivis

Konesaumakatto on pitkäikäinen ja vesitiivis kattotyyppi, joka tehdään käsityönä kohteen mittojen mukaan. Se on huoleton ja vaatii vähäistä huoltoa, mikä tekee siitä edullisen käyttövuotta kohden. Lue lisää konesaumakatosta

Teräskatto: Kevyt ja Helppo Asentaa

Teräskatto on huolettoman korjaus- ja uudisrakentajan valinta, kevyt ja sopii hyvin erilaisiin taloihin. Se kestää Suomen vaihtelevat sääolosuhteet ja parantaa rakennuksen arvoa.

Kuparikatto: Pitkäikäinen ja Tyylikäs Valinta

Kuparikatto on yksi pitkäikäisimmistä vaihtoehdoista ja sopii monimuotoisiin kattoratkaisuihin, tuoden rakennukselle näyttävyyttä ja kestävyyttä.

Alumiinikatto: Kestävä ja Helppo Käsitellä

Alumiinikatto ei ruostu eikä ime vettä, ja se on kestävä vaihtoehto. Vaikka se on kalliimpi kuin teräs, sen keveys ja kestävyys tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

Tiilikatto: Hiljainen ja Perinteinen Valinta

Tiilikatto on peltikattoa hiljaisempi vaihtoehto, tuoden perinteisen ulkonäön. Rakennuksen tulee kuitenkin olla riittävän vahva kattorakenteiltaan.

Betonikattotiili: Monikäyttöinen ja Värivaihtoehtoinen

Betonikattotiili sopii erilaisiin kattomuotoihin, kunhan kaltevuus on otollinen. Siitä löytyy monia värivaihtoehtoja, kuten musta ja punainen.

Savikattotiili: Perinteinen Valinta Savesta Polttamalla

Savikattotiili sopii eri kattomuotoihin ja saa punaisen sävyn savesta polttamalla. Se voi olla lukkiutuva tai lukkiutumaton ja tarjoaa perinteisen vaihtoehdon.

Huopakatto: Kevyt ja Helppohoitoinen

Huopakatto on hyvä valinta tasakattoisiin rakennuksiin, kuten omakotitaloihin ja rivitaloihin. Se on kevyt, hiljainen ja helppo hoitaa, edellyttäen säännöllistä seurantaa ja huoltoa.

Bitumikatto: Joustava ja Soveltuva Suomen Olosuhteisiin

Bitumikatto on käytännössä sama kuin huopakatto, tarjoten joustavan ja pitkäikäisen ratkaisun suomalaisiin olosuhteisiin.

Palahuopakatto: Monipuolinen ja Värivaihtoehtoinen

Palahuopakatto, eli laattakatto, on suosittu vaihtoehto huopakatoissa. Se tarjoaa monia muotoja ja värivaihtoehtoja, sopeutuen erilaisiin rakennuksiin.

Kolmiorimahuopakatto: Perinteinen Ratkaisu Lappeen suuntaisilla Kaistaleilla

Kolmiorimahuopakatto on perinteinen huopakattoratkaisu, muistuttaen konesaumakattoa. Se soveltuu erityisesti veden nopeaan poistoon.

Rullahuopa: Tiivis ja Ammattilaisen Työtä

Rullahuopa, eli tiivissaumakatto tai hitsattava huopakatto, vaatii ammattilaisen taitoa. Saumojen tiiviydellä ja laadukkailla materiaaleilla varmistetaan pitkäikäinen kattoratkaisu.

Turvekatto ja Viherkatto: Luonnonmukainen ja Kestävä Ratkaisu

Turvekatto tai viherkatto sopii suomalaiseen maisemaan tarjoten ekologisen vaihtoehdon. Valttikate toteuttaa nämä ratkaisut ammattitaidolla, tarjoten kestäviä ja tiiviitä viherkattoja, jotka vähentävät ympäristövaikutuksia ja tarjoavat samalla esteettisyyttä.

Mikäli turvekatto tai viherkatto herättää kiinnostusta, ottakaa yhteyttä Valttikatteen ammattitaitoiseen tiimiin, ja suunnitellaan yhdessä rakennuksellenne sopiva viherkattoratkaisu.

Kattomateriaalien Tunnistaminen: Opi Itse Selvittämään Oikea Tieto

Kattomateriaalin tunnistaminen voi olla haastavaa ilman asiantuntijan apua, mutta tämän oppaan avulla voit itse selvittää oikean kattomateriaalin ja siirtyä asianmukaiselle sivulle.

 • Ulkoiset Piirteet:
  • Aloita tarkastelemalla katon ulkoisia piirteitä. Kiinnitä huomiota materiaalin väriin, kiiltoon ja mahdollisiin pinnoitteisiin.
  • Tutki katon rakennetta ja muotoa. Esimerkiksi tiilikatot ja peltikatot voivat näyttää hyvin erilaisilta.
 • Yksityiskohdat:
  • Tutki kattoläpivientejä ja muita yksityiskohtia, kuten harjatiiliä tai lumiesteitä. Ne voivat viitata tiettyyn kattomateriaaliin.
 • Dokumentaatio:
  • Etsi mahdollisia dokumentteja tai kattoon liittyviä tietoja, kuten rakennuspiirustuksia tai aiempia huoltoraportteja. Ne voivat sisältää tärkeitä tietoja kattomateriaalista.
 • Valokuvat:
  • Ota valokuvia katosta eri kulmista ja lähikuvia materiaalista. Näitä voi olla hyödyllistä jakaa ammattilaisen kanssa.
 • Ammattilaisapu:
  • Jos et ole varma, kutsu ammattilainen tarkastamaan kattosi ja antamaan tunnistamisapua.
  • Valttikate tarjoaa asiantuntijapalveluja, jotka voivat auttaa katon tunnistamisessa ja tarvittaessa tarjota huolto- tai korjauspalveluita.

Selvitä itse kattomateriaalisi ja siirry oikealle sivulle. Tiedon löytäminen on ensimmäinen askel kohti oikeanlaisia huolto- ja korjaustoimenpiteitä.