Kattohuollon edut

Kattohuollon edut

Katto tulisi tarkistaa vuosittain.

Riittävän ajoissa tehdyllä kattohuollolla vältetään ruostumisen ja rapautumisen aiheuttamat vauriot. Pinnoituksen tai maalauksen huoltoväliksi suositellaan yleisesti 10-20 vuotta, riippuen katon materiaalista sekä pinnan kunnosta.

Oikein tehty huolto palauttaa vanhan katon toiminnallisuuden sekä estää rapautumisen tai ruostumisen aiheuttamat mahdolliset vuodot tulevaisuudessa. Kun katon kunto tarkastetaan säännöllisesti, mahdolliset puutteet tai viat voidaan yleensä havaita ja korjata ajoissa. Voit myös vaihtaa kattosi väriä omien toiveidesi mukaiseksi. Oikein tehdyn huollon avulla katostasi tulee kuin uusi.

Kattopinnoituksen edut verrattuna kattoremonttiin

10-20 vuoden välein tehdyllä huollolla voidaan välttää turha ja kallis kattoremontti. Mikäli katon pohjarakenteet ovat kunnossa, pinnoitusta suurempaa remonttia on lähes joka tapauksessa turha tehdä. Katon pinnoittaminen on myös sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä edullisempi ja ekologisempi vaihtoehto kuin kattoremontti.

Joissakin tapauksissa myös kattoremontti voi olla hyvä ja ajankohtainen ratkaisu. Jos katon kunto on vuosihuoltojen laiminlyönnistä johtuen heikentynyt merkittävästi tai katossa on puutteita, joita ei voi korjata, voi kattoremontti olla ajankohtainen ratkaisu. Kartoitamme katon kunnon ja pyrimme aina löytämään asiakkaan kanssa yhdessä parhaan huoltoratkaisun katolle.

Alla oleva viivakuvio kuvaa pitkällä aikavälillä kattohuollon edullisuutta verrattuna kattoremonttiin, mikäli sekä kattohuolto että kattoremontti tehdään lyhimpien suositusten (10 ja 20 vuoden) mukaan.

kattopinnoituksen edut

Katon huoltomaalauksen edut verrattuna katon puhdistukseen

Katon puhdistus yksinään ei välttämättä ole hyvä ajatus. Pinnoitus tai maalaus pohjatöineen estää katon rapautumisen ja ruostumisen, kun taas pelkkä puhdistus ei pysäytä esimerkiksi tiilikaton eroosiota eikä veden imeytymistä tiileen, joka johtaa talvella pakkasrapautumiseen. Pelkkä pesu voi edistää tiilten haurastumista ja aiheuttaa tiilien halkeilun ja katon vuotamisen.
Pesu tai puhdistus myös irrottaa katon pinnalta vanhan pinnoitteen, ja jättää katon pinnan alttiiksi vaurioille. Tämän vuoksi kattoa ei tulisi pestä ilman, että se myös maalataan tai pinnoitetaan pesun jälkeen. Pinnoittamalla tai maalamalla kattosi, myös tulevien vuosien kattohuollot onnistuvat helpommin.

Lue lisää kattotyypistäsi:

Löydä meidät Facebookista: https://www.facebook.com/ValttiKate