Lumenpudotus – Välttämätön Talvitoimenpide

Lumenpudotus peltikatolta

Lumenpudotus – Välttämätön talvitoimenpide

Talven tuodessa mukanaan runsaat lumisateet, räntäsateet ja vesisateet, suurin osa suomalaisista katoista joutuu koville. Vaikka monet katot on suunniteltu kestämään lumi katolla, säännöllinen lumenpudotus katolta on välttämätön toimenpide. Se ehkäisee jäätä patoutumasta, veden tunkeutumista rakenteisiin ja jopa kattojen romahtamista.

Lumenpudotukset turvallisesti ja ammattitaidolla

Valttikate tarjoaa tehokasta ja turvallista lumenpudotusta kaikenkokoisille katoille, kuten lukien yksityiset talot, kerrostalot, hallit sekä liike- ja teollisuuskiinteistöt. Koulutetun työvoimamme ja tehokkaan kalustomme ansiosta voimme taata kattoturvallisuuden. Huolehdimme lumen ja jään poiston vahingoittamatta kattoa, nopeasti ja hallitusti.

Lumenpudotustöistä kotitalousvähennystä

Yksityiset talon omistajat voivat saada kotitalousvähennystä lumenpudotustöistä, sillä ne katsotaan työvoimavaltaisiksi palveluiksi, jotka ovat kokonaisuudessaan verovähennyskelpoisia. Tämä koskee myös samaa taloutta jakavia puolisoita, jolloin yhteinen verohelpotus kattotöihin voi nousta merkittäväksi.

Lumenpudotukset asunto-osakeyhtiöille ja liikekiinteistöille

Suurten rakennusten, kuten asunto-osakeyhtiöiden ja yritysten lumenpudotus ja jäänpoisto ovat vaativia töitä, jotka kannattaa jättää ammattilaisten käsiin. Valttikatteen palvelujen avulla saatte asiantuntevat tekijät ja oikeat välineet lumen tehokkaaseen poistoon. Huolehdimme kaikista tarvittavista luvista, työturvallisuudesta ja tarvittaessa lumen kuljettamisesta pois alueelta.

Lumenpudotus kattovaurioiden ehkäisyyn

Ajoissa suoritettu lumenpudotus on tärkeää kattovaurioiden ehkäisyssä. Raskas lumikuorma voi aiheuttaa merkittävää rasitusta katon rakenteille, erityisesti lauhtuvan sään ja sateen aikana. Varhainen toimenpide, kun lumi on vielä kevyttä, auttaa välttämään vakavat vauriot.

Lumenpudotus ja turvallisuus

Lumen ja jään putoaminen katolta voi aiheuttaa henkilövahinkoja. Kiinteistön omistaja on vastuussa mahdollisista lumen aiheuttamista vahingoista. Laadimme jokaiselle kohteelle yksilöllisen turvallisuussuunnitelman, joka sisältää jalankulun ja liikenteen ohjauksen sekä tarvittaessa lumen kuljetuksen pois alueelta.

Lumenpudotukset ilman katon vahingoittamista

Valitse lumenpudotuspalvelu, jolla on koulutettu ja asiantunteva henkilökunta. Valttikatteen ammattilaiset ovat koulutettuja lumenpudotuksen todellisia ammattilaisia, varmistaen työn laadukkuuden ja turvallisuuden, erityisesti herkästi vaurioituvilla katoilla, kuten peltikatoilla.

Kattojen talvihuolto

Tarjoamme monipuolisia palveluita kattojen talvihuoltoon. Suosittelemme sopimaan talvihuollosta jo ennen kiireisintä sesonkia. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää lumenpudotuksesta ja muista talvihuoltopalveluistamme.

Milloin Lumenpudotus Katolta Pitäisi Tehdä?

Tässä muutamia vinkkejä lumenpudotukseen ja ajankohtaan, milloin se kannattaa tehdä:

  • Matala tasakatto: Tasaiset ja matalat katot ovat alttiita lumikertymille. Jos sinulla on tällainen katto, suorita lumenpudotus useammin kuin jyrkemmiltä katoilta.
  • Rankan lumisateen jälkeen: Lumisateen jälkeen katolle kerääntyneen lumen poistaminen auttaa ehkäisemään vahinkoja. Tuore lumi on helpompi poistaa, koska se on kevyempää.
  • Suurten lumikuormien havaitseminen: Tarkasta katon lumikuorman määrä. Jos huomaat merkittäviä kertymiä, on aika toimia. Voit seurata alueesi lumen tiheyttä seuraavasta kartasta.
  • Outojen äänien kuuleminen: Rakenteiden narina ja halkeilu voivat olla merkkejä liiallisesta lumikuormasta.
  • Jään patoutumisen havaitseminen: Jääpadot voivat estää veden valumisen ja lisätä katon lumikuormaa, mikä voi aiheuttaa vuotoja.
  • Sisätilojen vaurioiden havaitseminen: Jos huomaat veden valumajälkiä tai rakenteellisia vaurioita sisätiloissa, lumen ja jään poisto katolta on tarpeen.

 

Lumi patoutunut seinälle
Lumi patoutunut seinälle

Tilaa ammattilainen pudottamaan lumet katolta

Suurin vaara lumesta aiheutuu kun asukkaat putoavat kattoa kolatessaan tai jäävät lumikasan alle. Turvallisuudesta tulee aina huolehtia. Valttikatteella on yli 10 vuoden kokemus katolla työskentelystä. Tilaa lumen pudotus helposti tästä tai soita meille 0103381501

Tilaa lumenpudotus

Pyydä tarjous lumenpudotus