Aurinkopaneelit tiilikatolle

Aurinkopaneelit tiilikatolle
Pyydä Ilmainen kustannusarvio

Aurinkopaneelit tiilikatolle: Miksi ja miten tiilikatto huolletaan?

Aurinkopaneelien suosio kasvaa huimaa vauhtia. Monet yksityishenkilöt ja yritykset etsivät kestäviä energiaratkaisuja, ja aurinkopaneelit tiilikatolle houkuttelee yhä useampia. Jatkuvasti saamme yhteydenottoja asiakkailtamme, jotka ovat jo sitoutuneet aurinkovoiman hyödyntämiseen ja haluavat katon pinnoitettavan pikaisesti. Heidän päätöksensä on perusteltu, sillä aurinkopaneelien takuut ovat usein pitkiä, jopa 25 vuotta tai enemmän.

Pikainen katon pinnoitus ennen aurinkopaneelien asennusta on fiksu toimenpide, erityisesti kun katteen nykyinen kunto herättää epävarmuutta. On syytä huomata, että katto voidaan pinnoittaa myös asennuksen jälkeen, mutta tämä tuo lisäkustannuksia, koska paneelit on otettava pois pinnoituksen tieltä. Ajoissa tehty pinnoitus varmistaa sujuvan asennusprosessin ja säästää asiakkailtamme aikaa, vaivaa sekä ylimääräisiä kustannuksia.

Ennen kuin sukellat aurinkovoiman maailmaan, on ensiarvoisen tärkeää kiinnittää erityistä huomiota tiilikaton kuntoon. Tässä artikkelissa tutustumme syvemmin siihen, miksi ja miten tiilikatto tulisi huoltaa ennen aurinkopaneelien asennusta. Huolellinen valmistautuminen varmistaa aurinkovoiman pitkäaikaisen ja tehokkaan hyödyntämisen.

1. Huollon ajoitus:

Tiilikatto vaatii säännöllistä huoltoa pitääkseen sen parhaassa kunnossa. Suosittelemme keväisin ja syksyisin tehtävää perusteellista puhdistusta, ja tarvittaessa pinnoitusta 10-15 vuoden välein.

2. Ennen aurinkopaneelien asennusta tiilikatolle: Puhdista tiilikatto

Aloita aurinkopaneelien asennuksen valmistelu tiilikaton puhdistamisella. Poista lehdet, oksat ja muu roskajäte varmistaaksesi, että aurinkopaneelit saavat optimaalisen alustan.

3. Pinnoitus ajankohtaiseksi:

Tiilikaton pinnoitus on olennainen vaihe, kun tehdasvalmisteinen pinnoite on kulunut paljastaen tiilen huokoisuuden. Sammalkasvusto on poistettava, ja katto käsiteltävä sammalta torjuvalla aineella, kuten Tikkurilan Kilpi Katonpuhdistajalla.

4. Veden haitalliset vaikutukset:

Huokoinen tiili on otollinen kasvualusta aurinkopaneelien alla. Jos tiilen pinnassa on sammalta tai jäkälää, se on myös silloin kostea. Lämpötilan sahaus liikkeet plussasta miinukselle aiheuttavat pakkasrappeumaa tiileen. Pahimmillaa tiilessä voi olla 200 grammaa vettä. Uusi pinnoite suojaa tiiltä, varmistaen veden virtaavan vaivattomasti alas katolta.

5. Aurinkopaneelien tuleva koti:

Ennen aurinkopaneelien asennusta varmista, että tiilikaton alla oleva pohja on kunnossa. Tarkasta tiilen pinnoite, etsi haljenneet tiilet ja varmista, että aluskate ja läpiviennit ovat moitteettomassa kunnossa.

6. Aikaa ja rahaa säästäen:

Huoltamalla tiilikaton ennen aurinkopaneelien asennusta säästät aikaa ja rahaa. Puhdistus tai pinnoitus on huomattavasti helpompaa toteuttaa ennen aurinkopaneeleiden kiinnittämistä.

7. Muistilista ennen kuin asennat aurinkopaneelit:

  • Tiilikatto on viisasta hoitaa kuntoon ennen aurinkopaneeleiden asennusta.
  • Jos tiili on huokoinen ja sammaleen vallassa, pinnoitus on välttämätöntä.
  • Ennen paneelien asennusta tarkasta huolellisesti aluskate ja läpiviennit, ja vaihda tarvittaessa rikkinäiset kattotiilet.

Yhteenveto:

Aurinkopaneelit tiilikatolle on fiksu ratkaisu, kunhan tiilikatto on kunnossa. Valttikate auttaa sinua valmistautumaan aurinkovoiman hyödyntämiseen pitkäaikaisella ja huoltovapaalla tiilikatolla.

Pyydä ilmainen kustannusarvio

Pyydämme täyttämään alla olevat tiedot, jotta voimme toimittaa teille ilmaisen kustannusarvion.

Tarjouspyyntö katon maalauksesta
Minua kiinnostaa myös