Vuotavan rännin korjaus – Kemperol korjausmassa vs. EPDM-kumi

Rännin korjaus

Vuotavan rännin korjaus

Rännit ovat keskeinen osa kiinteistön sadeveden hallintajärjestelmää, mutta ajan myötä ne voivat vaurioitua ja alkaa vuotaa. Tällaiset vuodot voivat aiheuttaa laajaa vahinkoa rakenteille ja perustuksille. Tässä artikkelissa tarkastelemme kahta suosittua korjaustyyliä: Kemperolia ja EPDM-kumia, jotka molemmat tarjoavat ratkaisuja vuotavian rännien ongelmaan.

Ränni vuotojen syyt

Vuotavat rännit voivat johtua monista syistä, kuten materiaalin ikääntymisestä, fyysisistä vaurioista tai huonosta asennuksesta. Vuotavat rännit eivät ainoastaan kerää vettä, vaan voivat myös ohjata vettä rakennuksen rakenteisiin, aiheuttaen kosteusvaurioita ja homeen kasvua.

Rännin korjaus eri tyylit

Mikä on Kemperol?

Kemperol on nestemäinen, kovettuva korjausmassa, joka tarjoaa saumattoman, vedenpitävän suojan ränneille ja muille rakenteellisille pinnoille. Se on suunniteltu kestämään äärimmäisiä sääolosuhteita ja tarjoamaan pitkäaikaista suojaa korroosiolta ja veden aiheuttamilta vaurioilta.

Kemperol korjausmassan keskeiset ominaisuudet

Kemperol kiinnittyy koko alaltaan alustaan, mikä eliminoi korrosoivien ilmataskujen muodostumisen, joita voi esiintyä EPDM-materiaaleissa. Tämä täydellinen kiinnittyminen suojaa tehokkaasti korroosiolta ja vahvistaa rännin rakennetta, mikä pidentää sen käyttöikää. EPDM-kumin tapauksessa ilmataskuun kerääntyvä kosteus, kuten kondensaatio, voi aiheuttaa rännin nopeampaa ruostumista ja pahimmillaan vakavia vaurioita. Kemperol myös UV-säteilyn ja kemiallisten aineiden kestävä, mikä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun ulkokäyttöön.

Kemperolin tekninen käyttöikä ja sertifikaatit

Kemperol on testattu ja hyväksytty käyttäen vedeneristeenä ETAG 005 standardin mukaan, ja sen tekninen käyttöikä on luokiteltu W3-luokkaan, mikä tarkoittaa, että sen odotetaan kestävän jopa 25 vuotta. Tämä pitkä käyttöikä on erityisen tärkeää arvorakennusten omistajille ja hallinnoijille, jotka arvostavat rännin korjauksen pitkää elinkaarta ja haluavat minimoida ylläpidon tarpeen.

Maalattavuus ja jatkokäsittely

Kemperol on päälle maalattavissa perinteisillä kattomaaleilla, mikä mahdollistaa alkuperäisen värin palauttamisen tai ulkonäön uudistamisen. Lisäksi, Kemperol voidaan käsitellä uudelleen samalla tuotteella tarvittaessa ilman purkutarvetta, mikä tekee ylläpidosta yksinkertaisempaa ja kustannustehokkaampaa

Kemperolin käyttöprosessi

Kemperolin levitys on suoraviivaista: pinta puhdistetaan ensin, minkä jälkeen Kemperol levitetään siveltimellä tai telalla. Se kovettuu muodostaen joustavan, kestävän kalvon, joka suojaa rännejä vuosien ajan.

EPDM-kumi: Yleiskatsaus

Mikä on EPDM-kumi?

EPDM (etyleeni-propyleeni-dieenimonomeeri) kumi on erittäin kestävä synteettinen kumimateriaali, jota käytetään laajasti rakennusteollisuudessa kattomateriaalina ja vesieristyksissä.

EPDM-kumin yleiset käyttötarkoitukset rännikorjauksissa

EPDM-kumi on suosittu valinta rännien korjaamiseen, koska se on joustava ja kestää hyvin UV-säteilyä sekä lämpötilan vaihteluja. Se on kuitenkin saumallinen ratkaisu, mikä voi ajan myötä johtaa vuotoihin saumoista.

Kemperol vs. EPDM-kumi

Kemperolin täysi tarttuvuus ja saumaton viimeistely tarjoavat merkittäviä etuja verrattuna EPDM-kumiin, erityisesti alueilla, joissa vuotojen riski on suuri. Kemperolin kyky kestää kemiallisia aineita, kuten sammaleenpoistoaineita, tekee siitä erinomaisen valinnan moniin kohteisiin, joissa EPDM saattaa olla rajoitetumpi.Sen asennuksessa pitää myös taivuttaa vanhoja rakenteita, kuten peltiä, mikä johtaa maalin tai pinnoitteen lohkeamisen ja tästä seuraa pellin ruostuminen

Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Oletko valmis suojaamaan kiinteistösi vuotavilta ränneiltä pitkäaikaisesti? Jos tarvitset lisätietoa Kemperolin asennuksesta tai haluat räätälöidyn ratkaisun juuri sinun tarpeisiisi, älä epäröi ottaa yhteyttä. Täytä alla oleva lomake, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä sinuun mahdollisimman pian. Autamme mielellämme löytämään parhaan ratkaisun juuri sinun kiinteistöllesi.

Ota yhteyttä Blogi

 

Asennustekniikat

Kemperolin asennus

Kemperolin asentaminen vaatii huolellista pinnan esikäsittelyä, mutta Kemperolin levitys on suoraviivaista, joka tehdään telalla tai siveltimellä. Kuivuttuaan kalvo kovettuu muodostaen joustavan, kestävän suojan rännille.

Vinkkejä EPDM-kumin käyttöön

EPDM-kumin asentaminen vaatii tarkkuutta, erityisesti saumojen kohdalla.  EPDM vaatii ammattilaisten apua suuremmissa projekteissa.

Yhteenveto

Kemperol tarjoaa kestävän, saumattoman ja luotettavan ratkaisun vuotavien rännien korjaamiseen, tarjoten merkittäviä etuja EPDM-kumiin verrattuna. Valitsemalla oikean materiaalin voit pidentää rakenteidesi ikää ja vähentää ylläpitokustannuksia pitkällä tähtäimellä. Lue lisää Kemperolista