Aaltopelti: Historiaa ja Nykypäivää

Punainen RR29 aaltopeltikatto
Pyydä ilmainen kustannusarvio

Aaltopelti: Historiaa ja Nykypäivää

Aaltopelti astui ensimmäisen kerran maailman valokeilaan Englannissa vuonna 1850 ja saapui Suomeen 1900-luvun alussa. Alun perin sinkitty aaltopelti oli maalaamaton. Aaltopeltiä kutsutaan myös poimukatoksi ja sitä saadaan, myös valmiiksi pinnoitettuna. Mikä tekee aaltopellistä niin houkuttelevan kattomateriaalin?

  • Kestävyys: Aaltopelti kestää erittäin hyvin vaihtelevia sääolosuhteita ja äärimmäisiä lämpötiloja, mikä tekee siitä pitkäikäisen ja luotettavan kattomateriaalin.
  • Helppo asentaa: Huolimatta kestävyydestään, aaltopelti on erittäin kevyt, mikä tekee siitä helpon asentaa ja kuljettaa. Pellit kiinnitetään ulkoisin ruuvein
  • Kustannustehokkuus: Aaltopelti on edullinen kattomateriaali verrattuna joihinkin muihin vaihtoehtoihin, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan kiinteistön omistajille, jotka haluavat laadukasta materiaalia kohtuuhintaan.
  • Vähäinen huolto: Aaltopelti vaatii hyvin vähän huoltoa, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat huolettoman kattoratkaisun.

Mitä huoltoa aaltopelti tarvitsee?

1. Säännöllinen Puhdistus

Puhdista aaltopeltikatto säännöllisesti roskista, lehdistä ja muista liasta. Voit tehdä tämän pehmeällä harjalla tai painepesurilla. Muista tarkastella myös rännit ja varmistaa niiden esteetön toiminta.

2. Tarkasta Kiinnikkeet

Tuulen tuiverrus ja sääolosuhteiden vaihtelut voivat löysyttää katon kiinnikkeitä. Tarkasta säännöllisesti ruuvit ja muut kiinnikkeet varmistaaksesi, että ne ovat kunnolla paikoillaan ja tiukasti kiinni. Kiristä tarvittaessa.

4. Maalipinnan Tarkastus

Jos aaltopeltikatto on maalattu, pidä silmällä maalipintaa. Mikäli huomaat lohkeamia tai naarmuja, peitä ne nopeasti paikkamaalilla. Tämä suojaa metallia ruosteelta.

5. Sadevesijärjestelmän Huolto

Tarkista sadevesijärjestelmäsi säännöllisesti. Varmista, ettei vesikouruissa ole tukoksia ja että vesi virtaa vapaasti. Puhdista tarvittaessa ja tarkasta, että sadevesiputket ovat kunnolla kiinni. Lue lisää rännien puhdistuksesta

6. Aaltopellin maalaus

Suorita huoltomaalaus 10-15 vuoden välein, estäen korroosiota ja varmistaen katolle pitkän iän. Voit myös lukea tai katsoa videon kuin peltikaton maalaus tehdään.

6. Ammattilaisen Tarkastus

Vaikka omatoiminen huolto on tärkeää, aina on hyvä ajoittain kutsua ammattilainen tarkastamaan katto. Ammattilainen osaa havaita piilevät ongelmat ja tarvittaessa tehdä tarvittavat korjaukset ennen kuin ne kasvavat suuremmiksi. Pidä huolta aaltopeltikatostasi, ja se pitää huolta kodistasi vuodesta toiseen. Muista, että jokainen pieni huoltotoimi on askel kohti pitkäikäistä ja upeaa kattoa!

Pyydä ilmainen kustannusarvio aaltopellin huollosta!

Täytä tiedot alla olevaan lomakkeeseen.

Pyydä maksuton kustannusarvio