Uuden konesaumatun peltikaton maalaus

Konesaumatun peltikaton maalaus

Konesaumatun peltikaton maalaus

Uuden konesaumatun peltikaton maalaus on prosessi, joka vaatii huolellista valmistelua ja oikeiden materiaalien käyttöä. Yleinen käsitys on, että uuden konesaumatun katon maalaus ei onnistu heti asennuksen jälkeen, sillä galvanoitu pelti on aluksi liian liukas ja siinä on öljyä, joka estää maalin tarttumisen. Perinteisesti on suositeltu, että pellin annetaan hapettua 4-10 vuotta, jotta pinnasta tulisi karheampi ja maali tarttuisi paremmin.

Miksi odottaa konesaumakaton maalauksen kanssa?

Uusi galvanoitu pelti on hyvä lähtökohta maalaukselle, mutta pinnassa on aina tehtaalla ja asennuksessa tarttuneita epäpuhtauksia kuten rasvaa ja öljyä. Näiden epäpuhtauksien poistaminen on välttämätöntä ennen maalausta.

Konesaumatun katon valmistelu maalausta varten

Katolla pellin paksuus vaihtelee 0,5-0,6 millin välillä ja maalikalvon paksuuden tulee olla vähintään 0,12 milliä (120 µm). Katon maalauksen tärkein tehtävä on suojata kattoa ruostumiselta, antaa katolle haluttu ulkonäkö sekä pidentää sen elinkaarta. Säännöllisesti 10-15 vuoden välein suoritettu katon maalaus auttaa kattoa säilymään koko kiinteistön elinajan.

Konesaumatun katon pesu käynnissä
Katon pesu käynnissä

 

Uusi konesauma katto pitää pestä huolella jotta saadan kaikki epäpuhtaudet siitä pois. Pesun jälkeen katto kannattaa maalataan 2 kertaan siihen soveltuvalla maalilla. Alkydimaaleja ei nykyisin enää suositella uudelle sinkki katolle, sillä niillä on ollut tapana hilseillä pois ajan kuluessa.

Oikean Maalin Valinta

Metalluxin 3 in 1 -maali on erinomainen valinta uudelle konesaumatulle katolle. Se tarjoaa silkinhimmeän metallihohtoisen kiillon ja ei vaadi erillistä pohjustusta.

Muita Suositeltuja Maaleja:

  • Tikkurila Panssarimaali: Perinteinen peltikaton maali.
  • Teknos KIRJO: Hyvä tarttuvuus ja UV-säteilyn kestävyys.
  • RK peltikattomaali: Pitkä käyttöikä ja hyvä suoja korroosiota vastaan.
  • Rust-Oleum Noxyde: Erittäin kestävä ja hyvä UV-säteilyn kestävyys.

Maalausprosessin Vaiheet

  1. Pesu: Poista kaikki epäpuhtaudet katolta.
  2. Ensimmäinen maalaus: Levitä ensimmäinen kerros Metallux 3 in 1 -maalia.
  3. Toinen maalaus: Levitä toinen kerros maalattuaan ensimmäisen kerroksen kuivuttua.

Kokemuksia uuden peltikaton maalauksesta

Alla olevissa kuvissa esittelemme uuden konesaumatun katon maalauksen Helsingin kaupungille. Maalaus suoritettiin kahteen kertaan Metalluxin 3 in 1 -maalilla, joka tarjosi silkinhimmeän metallihohtoisen kiillon ja pitkäkestoisen suojan.

Konesaumatun katon maalaus valmis
Konesaumatun katon maalaus valmis

Maalaus suoritettiin kahteen kertaan Metalluxin 3 in 1 -maalilla, joka tarjosi silkinhimmeän metallihohtoisen kiillon. Koska maali oli tarkoitettu uudelle peltikatolle, se ei tarvinnut erillistä pohjustusta.

 

Ota yhteyttä Blogi

 

FAQ-osio

Miksi uusi konesaumatun katto täytyy maalata?

Katon maalaus suojaa kattoa ruostumiselta ja pidentää sen elinkaarta. Sinkitty peltikatto on myös keskeneräisen näköinen.

Milloin uusi konesaumatun katto kannattaa maalata?

Konesaumatun katon voi maalata heti asennuksen jälkeen, kuten tässä teimme. Vaikka odotettaisiin 4 vuotta niin pohjatyöt pitäisi tehdä yhtä laajasti.

Mikä on paras maali uudelle konesaumatulle katolle?

Ei voida sanoa, mikä on paras maali, sillä niitä on useita. Tässä kohteessa käytimme Metalluxin 3 in 1 -maalia sen kiillon takia. Metalluxin 3 in 1 -maali on myös suositeltava valinta sen kestävyytensä ja helppokäyttöisyytensä ansiosta.

One thought on “Uuden konesaumatun peltikaton maalaus

  1. Pingback: Konesaumakatto: Perinteen Ja Kestävyyden Yhdistelmä - Valttikate

Comments are closed.