Sammaleen poisto huopakatolta

Sammaleen poisto huopakatolta

Kerros vihreää sammalta voi näyttää kodikkaalta ja satumaiselta katolla, mutta voi olla huono uutinen katollesi. Noudata näitä ohjeita sammaleen poistossa huopakatolta ja estä katon uudelleen sammaloituminen.

 

Vihreä sammaleella peitetty katto saattaa saada sinut ajattelemaan, että olet harhautunut satumaailmaan. Mutta todellisessa maailmassa sammal voi olla painajainen. Villisti rehottava sammal voi hajottaa minkä tahansa kattomateriaalin – tavallisimmin puun ja huopakaton mutta myös tiili- ja peltikaton odotettu elinkaari lyhenee huomattavasti. Yleensä sammaloituminen alkaa ohuena vihreänä kerroksena tunkeutuen katemateriaalien saumoihin. Huopakatolla sammal jaksaa jopa nostaa saumoja auki kasvaessaan.

Sammaleen poisto huopakatolta

Onneksi sammaleen poisto huopakatolta on melko helppo tehtävä, jonka voi suorittaa kausittain tai aina halutessasi, jotta katto pysyy puhtaana ja hyvännäköisenä.

Vaihe 1: Sammaleen Poisto Harjaamalla

Sammaleen poistossa huopakatolla muista pitää kiinni turvallisuudestasi. Ruiskuta ensin puhtaalla vedellä käsiteltävä alue. Harjaa sitten pehmeällä harjalla ylhäältä alas sammaleet pois. Mikäli käytät hierovia liikkeitä, vältä nostamasta huovan saumoja ylöspäin. Työskentele aina osa kerrallaan valmiiksi. Älä käytä korkeaa painetta, sillä suurella paineella ruiskutettava vesi voi vahingoittaa huopaa. Samalla kun puhdistat katon olisi hyvä puhdistaa rännit sisäpuolelta, tällä varmistat että vesi ei patoudu rännin sisällä.

Sammaleen poistoaine on levitetty katolle.

Sammaleen poistoaine

Sammaleen poisto aineen levitys

Vaihe 2: Levitä Sammaleenpoistoainetta

Mikäli kaikki sammal ei lähtenyt harjaamalla pois, suosittelemme sammaleenpoistoaineen levitystä katolle. Nykyään rautakaupoissa on laaja valikoima erilaisia kotitalouksille suunniteltuja sammaleen poistoaineita. Levitä sammaleenpoistoaine katolle kuivalla säällä. Sammaleenpoistoaine levitetään kuivalle katolle, jotta se pääsee imeytymään katon pintaan. Muista että aine saattaa vahingoittaa muita kasveja katon läheisyydessä, mikäli sitä pääsee ympäristöön.

 

Voit tehdä myös kotitekoisesti sammaleenpoistoaineita seuraavilla resepteillä.

  • 2.5 dl tiskisaippuaa ja 8 litraa vettä
  • 400grammaa valkaisuainetta ja 8 litraan vettä
  • 3 kahvikupillista väkiviina etikkaa ja 8 litraa vettä

Vaihe 3: Estä tuleva Sammaleen Kasvu

Katon läheisyydessä olevat puut ja oksat kannattaa karsia tai kaataa, ettei puista irtoava roska kerry katolle. Myös luonnollisella auringon valolla on tehokas sammalta ehkäisevä vaikutus.

Jotta sammaleen poisto huopakatolla ei mene hukkaan, suosittelemme katon puhdistusta vuosittain sekä sammaleenpoistoaineen levitystä katolle joka toinen vuosi.

Luonnonmukainen sammaleen poisto

Helpoin, halvin ja luonnonmukainen sammaleen poisto tapa on altistaa se auringon valolle. Karsi ja kaada kaikki oksat ja puut, jotka varjostavat kattoa. Sammal ei kasva kuivissa paikoissa, joten auringon valo voi olla ainoa keino mitä tarvitset sammaleen poistoon.

Milloin soittaa ammattilaiselle?

Jos kattoon pääsy on vaikeaa tai työ vaikuttaa vaaralliselta, harkitse ammattilaisen apua. He voivat myös tarjota muita ratkaisuja, kuten katon pinnoituksen.

Pyydä ilmainen kustannusarvio

Pyydä maksuton kustannusarvio