Sammaleen poisto huopakatolta

Sammaleen poisto huopakatolta - Ohjeet
Pyydä ilmainen kustannusarvio

Kerros vihreää sammalta voi näyttää kodikkaalta ja satumaiselta katolla, mutta voi olla huono uutinen katollesi. Huopakatto ansaitsee huolenpitoa, ja sammaleen poisto huopakatolta on avain sen pitkäikäisyyteen. Estä katon myös uudelleen sammaloituminen.

Vihreä sammaleella peitetty katto saattaa saada sinut ajattelemaan, että olet harhautunut satumaailmaan. Mutta todellisessa maailmassa sammal voi olla painajainen. Villisti rehottava sammal voi hajottaa minkä tahansa kattomateriaalin – tavallisimmin puun ja huopakaton mutta myös tiili- ja peltikaton odotettu elinkaari lyhenee huomattavasti. Yleensä sammaloituminen alkaa ohuena vihreänä kerroksena tunkeutuen katemateriaalien saumoihin. Huopakatolla sammal jaksaa jopa nostaa saumoja auki kasvaessaan.

Sammaleen poisto huopakatolta

Onneksi sammaleen poisto huopakatolta on melko helppo tehtävä, jonka voi suorittaa kausittain tai aina halutessasi, jotta katto pysyy puhtaana ja hyvännäköisenä.

Vaihe 1: Sammaleen poisto harjaamalla

Sammaleen poistossa huopakatolla muista pitää kiinni turvallisuudestasi. Ruiskuta ensin puhtaalla vedellä käsiteltävä alue. Harjaa sitten pehmeällä harjalla ylhäältä alas sammaleet pois. Mikäli käytät hierovia liikkeitä, vältä nostamasta huovan saumoja ylöspäin. Työskentele aina osa kerrallaan valmiiksi. Älä käytä korkeaa painetta, sillä suurella paineella ruiskutettava vesi voi vahingoittaa huopaa. Samalla kun puhdistat katon olisi hyvä puhdistaa rännit sisäpuolelta, tällä varmistat että vesi ei patoudu rännin sisällä.

Valttikate levittämässä sammaleenpoistoainetta huopakatolle

Sammaleenpoistoaineen levittäminen huopakatolle

Valttikate levittää sammaleenpoistoainetta huopakatolle. Aine levitetään perusteellisesti koko katolle, jotta se pääsee vaikuttamaan joka paikkaan.

Vaihe 2: Levitä sammaleenpoistoainetta

Mikäli kaikki sammal ei lähtenyt harjaamalla pois, suosittelemme sammaleenpoistoaineen levitystä katolle. Nykyään rautakaupoissa on laaja valikoima erilaisia kotitalouksille suunniteltuja sammaleen poistoaineita. Levitä sammaleenpoistoaine katolle kuivalla säällä. Sammaleenpoistoaine levitetään kuivalle katolle, jotta se pääsee imeytymään katon pintaan. Muista että aine saattaa vahingoittaa muita kasveja katon läheisyydessä, mikäli sitä pääsee ympäristöön.

Voit tehdä myös kotitekoisesti sammaleenpoistoaineita seuraavilla resepteillä.

  • 2.5 dl tiskisaippuaa ja 8 litraa vettä
  • 400 grammaa valkaisuainetta ja 8 litraan vettä
  • 3 kahvikupillista väkiviina etikkaa ja 8 litraa vettä

Vaihe 3: Estä tuleva sammaleen Kasvu

Katon läheisyydessä olevat puut ja oksat kannattaa karsia tai kaataa, ettei puista irtoava roska kerry katolle. Myös luonnollisella auringon valolla on tehokas sammalta ehkäisevä vaikutus.

Jotta sammaleen poisto huopakatolla ei mene hukkaan, suosittelemme katon puhdistusta vuosittain sekä sammaleenpoistoaineen levitystä katolle joka toinen vuosi.

Luonnonmukainen sammaleen poisto

Helpoin, halvin ja luonnonmukainen sammaleen poisto tapa on päästää aurinkopaistamaan katolle. Karsi ja kaada kaikki oksat ja puut, jotka varjostavat kattoa. Sammal ei kasva kuivissa paikoissa, joten auringon valo voi olla ainoa keino mitä tarvitset sammaleen poistoon.

Kun huolehdit huopakaton sammaleen poistosta, älä unohda myöskään rännin puhdistusta. Varmista koko katon terveys ja pidä se kukoistavana vuodesta toiseen. Kun sammaleen poisto on tehty ei katon kausihuolto maksa paljoa ja siihen sisältyy myös rännien puhdistus.

Paljonko maksaa sammaleen poisto huopakatolta?

Sammaleen poisto omakotitalossa maksaa noin 1000 euroa riippuen katon koosta ja sammaleen määrästä. Isoimmissa kohteissa kuten yli 1000m2, hinta vaihtelee 3€-7€ välillä riippuen aina sammaleen määrästä ja mahdollisista lisätöistä. Mikäli halutaan vain kevyt harjaus ja sammaltuhoaineen levitys hinta on vielä halvempi.

Milloin soittaa ammattilaiselle?

Jos kattoon pääsy on vaikeaa tai työ vaikuttaa vaaralliselta, harkitse meidän apua. He voivat myös tarjota muita ratkaisuja, kuten katon pinnoituksen.

Pyydä tarjous

Pyydämme täyttämään alla olevat yhteystiedot.

Tarjouspyyntö katon maalauksesta
Minua kiinnostaa myös

Sammaleenpoisto huopakatolta voidaan suorittaa mekaanisesti harjaamalla kevyesti. Harjauksessa pitää olla tarkkana ettei pinta vaurioidu. Mikäli katto ei kestä enää harjausta suosittelemme uuden huopakaton asennusta

Sammalen poisto huopakatolta auttaa sitä pysymään kuivempana. Tästä on erityisesti etua kun lämpötila sahaa pakkasen ja plus asteiden välillä. Jäätyminen ja sulaminen aiheuttaa pientä liikettä aina huovan pinnassa kuluttaen sitä.

Huopakaton karhea pinta kerää helposti sinne tulevat pienet roskat. Se on hyvä tarttuma alusta itiölle ja muille. Kun katto saa kosteutta alkaa sammal tai jäkälä kasvamaan. Yleensä lajikkeet ovat samoja mitä lähi puissa.

Sammaleen poisto omakotitalossa maksaa noin 1000 euroa riippuen katon koosta ja sammaleen määrästä. Isoimmissa kohteissa kunte yli 1000m2 hinta vaihtelee 3€-7€ völillä riippuen aina sammaleen määrästä ja mahdollisista lisätöistä.

Ruokasooda voi olla tehokas lyhyen aikavälin ratkaisu sammaleen poistamiseen katolta, se ei välttämättä estä sammalen uudelleenkasvua pitkällä aikavälillä. Katon säännöllinen huolto, kuten oksien poistaminen ja varmistaminen, että katolta valuu vesi kunnolla pois, voi auttaa estämään sammalen kasvua. Lisäksi pitkäaikaisissa ja vaikeissa sammalongelmissa voi olla tarpeen käyttää vahvempia sammalentorjunta-aineita tai kutsua ammattilainen arvioimaan tilannetta.

One thought on “Sammaleen poisto huopakatolta

  1. Pingback: Sammaleen Poisto Katolta – Kestävän Katon Salaisuus - Valttikate

Comments are closed.