Top
peltikaton maalaus
Vanhan maalattu konesauma peltikatto

Peltikaton maalaus

Peltikaton pesu ja maalaus pidentää katon elinkaarta. Peltikaton maalaus on ajankohtaista usein noin 20 vuotta sen asennuksesta. Auringonpaiste, vesi, lumi ja jää kuluttavat peltikatosta maalipintaa tai muovipinnoitetta, jonka takia pinnoite alkaa kulumaan tai hilseilemään. Ilman pinnoitetta oleva pelti alkaa usein yleensä myös myöhemmin ruostumaan.

Myös savupiipuista tuleva noki ja puiden oksat ja lehdet sotkevat peltikattoa. Peltikatto kerää usein myös sammalta ja ilman epäpuhtauksia pintaansa. Nämä tekijät edesauttavat peltikattoa ruostumaan. Tämän vuoksi peltikatto vaatii säännöllistä kattohuoltoa, jotta vältytään ruostumisen aiheuttamilta ongelmilta. Määräaikaishuollossa tehtävillä toimenpiteillä katolle saadaan pitempi elinkaari ja myös vältytään kalliin kattoremontin tarpeelta.Yksi tälläinen toimenpide on peltikaton maalaus

Mistä tiedän milloin ja mitä huoltoa peltikattoni tarvitsee?

Jos kattohuolto on tekemättä tai edellisestä kerrasta on jo vuosia aikaa, kannattaa katolle teettää kuntokartoitus. Maalipinnan silmämääräinen tarkistus olisi hyvä tehdä kerran vuodessa. Mikäli katolla on maalin irtoamista tai hilseilyä, epätasaisuutta pinnoitteen tai maalin värissä, liituuntumista tai naarmuja, se se merkki huollon tarpeesta.

Myös sisä- ja ulkojiirit sekä räystään reunat tulisi tarkistaa säännöllisesti. Lika ja roska katolla aiheuttavat ruostumisvaaraa pitäessään peltikaton pinnan kosteana. Epäsiisti katto on myös ulkonäköhaitta. Peltikaton huolto on merkittävästi halvempaa kuin kattoremontti.

Peltikaton huollon vaiheet:

1. Peltikaton pesu ennen maalausta

Ennen peltikaton pesua kattoläpiviennit tarkastetaan ja tiivistetään tarvittaessa. Mikäli katolla on kohonneita nauloja tai ruuveja, ne vaihdetaan uusiin ruuveihin. Tämän jälkeen katolle levitetään biohajoava pesuaine ja peltikate pestään polttomoottoripesurilla. Vanha irtoava maalipinta tai pinnoite poistetaan mahdollisimman hyvin, jolloin varmistetaan uuden maalikerroksen kiinnittyminen.

2. Peltikaton ruosteenpoisto

Ennen katon maalausta.Ruostekohdat hiotaan maalinvalmistajan ohjeiden mukaisesti ja niihin tehdään ruosteenestopohjamaalaus. Pahasti ruostuneella peltikatolla ruosteenestotyöt voivat viedä useamman päivän. Kun nämä työt on tehty voidaan katolla aloittaa maalaus

3. Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus tapahtuu kaksi kertaa korkeapaine maaliruiskulla. Näin taataan, että lopputuloksesta tulee kestävä ja tasainen. Peltikaton reunojen ja rajauksien maalaus tehdään käsin pensselillä. Käyttämämme maalit ovat pohjoismaiseen ilmastoon kehitetyt, joten ne kestävät voimakkaat sää- ja lämpötilavaihtelut talven paukkupakkasista keskikesän polttavaan aurinkoon. Lisäksi peltikattomaalit sisältävät ruosteenestolisäaineen.

Peltikaton pesu ja maalaus
Peltikaton pesu ja maalaus

Löydä meidät facebookista: https://www.facebook.com/ValttiKate/

Usein kysytyt kysymykset

Miksi peltikattoa täytyy pestä ja huoltaa

Peltikatto on kestävä materiaali, mutta sekin tarvitsee huoltoa. Pahinta pellille on ruoste, joka voi aiheuttaa isoja vaurioita ja pahimmissa tapauksessa ruostuttaa pellin puhki. Suosittelemme katolle säännöllistä puhdistusta, sillä mitä puhtaampi katto on, sitä nopeammin se kuivuu sateen tai yökasteen jäljiltä. Normaalin vuosihuollon lisäksi peltikatolle tulisi tehdä myös huoltomaalaus säännöllisesti. Säännöllinen vuosittainen huolto ja huoltomaalaus noin 15 vuoden välein yhdessä antavat peltikatolle pitkän käyttöiän. Tämä lisäksi säännöllisellä huoltamisella säästät selvää rahaa.

Mitä peltikaton vuosihuoltoon kuuluu

Peltikaton vuosihuollossa tarkistetaan silmämääräisesti katteet, läpivientien kunto sekä sadevesijärjestelmien kunto. Katto puhdistetaan irtoroskista esimerkiksi harjaamalla tai huuhtelemalla kevyesti riippuen aina peltikaton maalin kunnosta ja likaisuudesta. Lisäksi puhdistamme rännit sisäpuolelta.

Miksi peltikaton huolto kannattaa?

Huoltamalla peltikaton säännöllisesti voit välttää kalliin kattoremontin. Kattohuollolla pidennät kattosi elinkaarta ja säästät useita tuhansia euroja. Peltikaton säännöllinen huoltaminen kannattaa aloittaa jo silloin kun katto on vielä suhteellisen uusi. Säännöllisellä puhdistuksella katto pysyy puhtaana, eikä peltikattoa pestessä tarvitse irrottaa vuosikymmenien likakertymää. Näin toimimalla myös myöhemmästä katon pesusta ei tule kohtuuttoman suurta urakkaa. Olemme huoltaneet yli satavuotiaitakin peltikattoja!

Miksi maali irtoaa peltikatolta?

Maalin irtoamiseen peltikatolta on useita syitä. Yleisin syy on huonosti tehdyt pohjatyöt yhdistettynä väärään tai heikkolaatuiseen maaliin. Pohjatöissä on erittäin tärkeää, että peltikatto pestään riittävän tehokkaalla pesurilla, jolloin painepesurin vesimäärä ja paine (bar) on riittävä peltikaton puhdistukseen. Myös huonosti tehty ruosteenestokäsittely tai väärissä sääolosuhteissa työskentely aiheuttaa maalin irtoamista.

Miksi katto maalataan ruiskulla eikä pensselillä?

Pensseli maalaus on perinteinen mutta hidas työtapa jossa maalikalvon paksuus vaihtelee. Käytämme työssämme korkeapaineruiskuja. Ruiskulla maalin hajoaminen perustuu pumpun antamaan suureen paineeseen joka ”työntää” maalin suuttimen läpi. Maalisumun nopeus on suuri sen iskeytyessä maalattavaan pintaan. Koska maalisumussa ei ole mukana ilmaa, se pääsee vapaasti tunkeutumaan ja imeytymään  maalattavan pinnan huokoisiin. Käyttämämme maalit ovat tarkoitettuja ruiskumaalaukseen joten ohiruiskutuksesta ei ole vaaraa. Bonuksena katto on ruiskumaalauksen jälkeen lähes uuden katon näköinen ja veroinen

Mitä edellytätte meiltä katto projektin aikana?

Kattotyön aikana tarvitsemme sähköä (normaali pistoke) ja vesiliittymän (normaali hana). Mikäli kohteesta puuttuu sähkö ja vesiliittymä, tulee meidän tietää asiasta etukäteen, jolloin osaamme varautua siihen. Veden ja sähkön puuttuminen ei estä kattomaalauksen tekemistä. Sinun ei myöskään tarvitse olla paikalla maalauksen aikana.

Kuinka kauan peltikaton pesu ja  maalaustyö kestää?

Työmme kestävät keskimäärin 2-3 päivää. Työnteko ei tavallisesti aiheuta haittaa asumiseen. Huomioi, että kattoa ei voida maalata/pinnoittaa sateisena päivänä.

Voiko peltikaton huoltomaalaukseen saada rahoitusta

Kyllä. Tarjoamme kaikille asiakkaillemme mahdollisuuden maksaa kattohuollon kustannukset pienissä kuukausierissä pidemmällä aikavälillä. Rahoitus ei vaadi pankissa käyntiä tai vakuuksia. Korot ovat verovähennyskelpoisia. Rahoituksen voi myös maksaa kerralla pois jolloin siitä ei tule kuluja.

Mitä eroa on muovipinnoitteisella ja normaalilla peltikatolla?

Kuten nimi kertookin, muovipinnoitus peltikatossa pellin päällä on ohut muovipinnoitus. Auringon uv-säteet haalistuttavat tätä muovipinnoitetta mikä johtaa siihen, että katto voi vähitellen muuttua eriväriseksi (esimerkiksi vihreäksi  tai keltaiseksi). Lisäksi muovipinnoitus voi alkaa hilseillä paljastaen pellin pinnoitteen alta ja ohut pelti alkaa nopeasti ruostumaan. Tällainen vanha peltikatto tarvitsee usein erikoismaalin, joka on tarkoitettu muovipinnoitteiselle peltikatteelle, sillä tavallinen maali ei vahvista muovipinnoitteen ja pellin välistä adheesiota. Erikoismaali sitoo muovipinnoitteen uudelleen peltiin ja estää sen hilseilyn. Oikein käsitelty muovipeltikatto on lähes uuden veroinen

Tilaa ilmainen huoltoarvio!

Tilaa tästä ilmainen huoltoarvio. Otamme sinuun yhteyttä arviointiajan sopimiseksi. Tai voit soittaa meille 0103381501

Myynti

AAA Korkein luottoluokitus
Hoidamme tilaajavastuulain edellyttäät asiat
Rala pätevyys