Uuden konesaumatun katon maalaus

konesaumatun katon maalaus

Yleinen käsitys on, että uuden konesaumatun katon  maalaus ei onnitu heti asennuksen jälkeen. Syitä on että galvanoitu/sinkitty pelti on liian liukas, siinä on öljyä jolloin maali ei tartu. Ohjeena perinteisesti ollut on että sen on annettava hapettua 4-10 vuotta,jotta pinnasta tulisi vähän karheampi.

Uusi galvanoitu sinkkipelti on hyvä lähtökohta maalaukselle, mutta sinkki pinnassa on aina tehtaalla ja asennuksessa tarttuneita epäpuhtaisuuksia kuten rasvaa, öljyä jne.

Sinkityn peltikaton maalaus

Katolla pellin paksuus vaihtelee 0,5-0,6 millin välillä, sinkki kerroksen paksuus on noin 0,02 milliä. Maalikalvon paksuus on oltava vähintään 0,12 milliä eli 120ym.

Katon maalauksen tärkein tehtävä on suojata sinkkikerrosta jotta pelti ei pääse ruostumaan, antaa katolle haluttu ulkonäkö sekä pidentää sen elinkaarta. Säännöllisesti 10-15 vuoden välein suoritettu katon maalaus auttaa kattoa säilymään koko kiinteistön elinajan.

Uusi konesauma katto pitää pestä huolella jotta saadan kaikki epäpuhtaudet siitä pois. Pesun jälkeen katto maalataan 2 kertaan siihen soveltuvalla maalilla. Alkydimaaleja ei nykyisin enää suositella uudelle sinkki katolle. Niillä on ollut tapana hilseillä pois ajan kuluessa.

Kokemuksia uuden peltikaton maalauksesta

Alla olevassa kuvissa suoritimme uuden konesaumatun katon maalauksen Helsingin kaupungille.

konesaumatun katon maalaus

Maalaus suoritettiin 2 kertaan metalluxin 3 in 1 maalilla jossa oli silkinhimmeä metallihohtoinen kiilto. Koska maali oli tarkoitettu uudelle peltikatolle se ei ”tarvinnut erillistä pohjustusta.

konesaumatun katon maalaus

Uusi sinkki katon maalaus suoritettu 2 kertaa metalluxilla

Ota yhteyttä Blogi

One thought on “Uuden konesaumatun katon maalaus

  1. Pingback: Konesaumakatto: Perinteen Ja Kestävyyden Yhdistelmä - Valttikate

Comments are closed.