Milloin kattoremontti, milloin maalaus

Kattoremontti

Milloin kattoremontti, milloin maalaus

Katon maalaus tai pinnoitus on aina halvempi ratkaisu kun perusteellinen kattoremontti. Ennen remonttiin tai maalaukseen ryhtymistä olisi hyvä selvittää kattorakenteen kunto. Monesti kattoremontti on tehty aivan hyvälle katolle, jolloin asiakas on niin sanotusti maksanut tarpeettomasti liikaa. Se, milloin kattoremontti tai maalaus on tarpeen, riippuu katon kunnosta. Jos katto on vaurioitunut vakavasti, on välttämätöntä tehdä kattoremontti. Käymme blogissamme läpi asioita kumpi sinulle olisi parempi ratkaisu.

Milloin katon maalaus kannattaa?

Tiili- ja varttikatteet vaativat jonkin verran enemmän huoltoa kuin peltikatot. Tiilikatolla kattohuollon laiminlyönnin näkee maahan yleensä sammaloitumisena. Vartti- tai mineriittikatolla sammaloituminen ei ole yleensä niin selvää. Peltikatolla kattohuollon vakavan laiminlyönnin näkee ruostumisena ja yleensä ruuveja tai naulojakin puuttuu. Nämä puutteet eivät ole isoja asioita korjata ja kuuluvat yleensä huoltomaalauksen yhteydessä tehtäviin töihin. Myös vesikaton paikkaus, läpivientien tiivistyksen tai aluskatteen pienet paikkaukset ovat aika normaalia työtä ja siihen on paljon erilaisia tuotteita. Eli mikäli ongelmat katolla eivät ole tämän isompia, katon maalaus kannattaa varmasti ja on pitkällä aikavälillä halvempi ratkaisu kuin kattoremontti.

Milloin kattoremontti on halvempi ratkaisu kuin katon maalaus?

  • Mikäli kattomateriaali on jo niin hauras, ettei se katolla voi enää kävellä
  • Aluskatteen puuttuminen ja sen puuttuminen aiheuttaa ongelmaa(riippuen kattotyypistä).
  • Katto on jo vuotanut useasta paikkaa ja aluskate puuttuu.
  • Aluskate on jo niin rikki tai repaleinen, ettei sitä kannata korjata.

Edellä mainituissa tapauksissa, kattoremontti voi tulla halvemmaksi

Miten katon ikää voi jatkaa?

Kattomaalaus on yleensä kustannustehokas tapa pidentää katon käyttöikää. Kattomaalaus suojaa kattoa säätä vastaan ja estää sen kulumista.

Kattomaalaus on hyvä vaihtoehto, jos kattosi on hyvässä kunnossa ja sillä ei ole vakavia vaurioita. Kattomaalaus voi auttaa pitämään katon ulkonäön hyvänä ja estää sen värimuutoksia. Lue lisää katon maalauksesta

Mistä sitten tietää kumpi on oikea ratkaisu?

Katolle olisi hyvä tehdä perusteellinen kuntotarkastus ennen päätöksen tekemistä. Vesikaton tarkastuksessa nähdään hyvin katteen kunto alusrakenteita myöten. Välikatolta voidaan havaita myös, onko katolla ollut vuotoja sekä aluskatteen kunto voidaan tarkastaa.

Ilmainen kuntoarvio

Jos mietit että kumpi ratkaisu olisi hyvä sinun katollesi, kattoremontti vai maalaus, kannattaa hyödyntään Valttikatteen ilmainen kuntoarvio joka ei velvoita mihinkään muuhun kuin paikallaoloon. Kuntoarviossa käymme läpi mahdolliset ongelmakohdat ja mikäli katossa on kaikki kunnossa niin, sehän on vain hyvä asia.

Ota yhteyttä Blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *