Mineriittikaton pinnoitus

Mineriittikaton pinnoitus pitäisi tehdän noin 10-20 vuoden välein. Mineriittikatto tai varttikatto kerää sammal-, jäkälä- ja leväkasvustoa itseensä. Mineriitin pinnan kuluminen aiheuttaa veden imeytymisen kattolevyyn, joka aiheuttaa pakkasrapautumista. Tämä ilmenee pinnoitteen tai maalin kulumisena ja halkeiluna. Mikäli varttilevyssä näkyy jo harmaa kuitusementin väri olisi kattohuolto ajankohtainen. Mineriitti tulisi pinnoittaa välillä. Mineriittikaton pinnoittaminen poistaa kattolevyn karheuden ja luo sille uuden sileän vettä hylkivän pinnan. Tämä estää veden imeytymisen kattolevyyn ja erilaisten sammal- ja sienikasvustojen muodostumisen siihen. Seuraava pinnoituksen tarve siirtyy 10-20 vuoden päähän. Mineriittikaton huolto kannattaa mielestämme tehdä, näin voit välttää kalliin mineriittikaton remontin .

Huom! Mineriittikatto tai varttikatto sisältää asbestia todennäköisesti. Vuodesta 2015 eteenpäin asbestin kanssa työskentely vaatii asbestipesuun tarvittavat viranomaisluvat ja erityistyövälineet. Toimimme asbestitöissämme kaikkien määräysten mukaan ja työntekijöillämme on asiaankuuluvat luvat. Pesun aikana talon ympäristö suojataan ja asbestia sisältävä vesi suodatetaan ja jätteet hävitetään viranomaisten ohjeiden mukaan.

Mineriitin/vartti pinnoituksen vaiheet:

1. Mineriittikaton pesu

Ennen mineriittikaton pinnoitusta, pitää katto pestä erittäin hyvin. Pesuvaiheessa katon läpiviennit tarkastetaan ja tiivistetään sekä ympäristö suojataan. Tämän jälkeen levitetään biohajoava katonpesuaine ja katto pestään polttomoottoripesurilla. Vanha irtoava varttimaalin pinta poistetaan mahdollisimman hyvin. Näin varmistetaan uuden pinnoitteen kiinnittyminen mineriittikattoon. Viimeiseksi katolle laitetaan kasvustonestoaine, joka tuhoaa sammaleen, jäkälän ja leväkasvuston syvältä mineriittilevyn huokosista.

2. Vartti/mineriitin pinnoitus

Mineriittikatto pinnoitetaan kaksi kertaa mineriittipinnoitteella. Mineriitin pinnoituksessa käytetään korkeapaineruiskua. Korkeapaineruiskun käyttö katon pinnoituksessa takaa sen, että pinnoitteesta tulee kestävä ja tasainen. Käyttämämme pinnoitteet ovat pohjoismaiseen ilmastoon kehitetyt, joten ne kestävät voimakkaat sää- ja lämpötilavaihtelut talven paukkupakkasista keskikesän polttavaan aurinkoon.

Varttikaton maalaus

 

Kuinka kauan mineriittikaton pinnoitus työ kestää?

Työmme kestävät keskimäärin 2-3 päivää. Työnteko ei tavallisesti aiheuta haittaa asumiseen. Huomioi, että kattoa ei voida maalata/pinnoittaa sateisena päivänä.

Mikä ero on pinnoituksella ja maalauksella?

Pinnoitus koskee tiili- ja mineriittikattoa. Peltikatto yleensä sen sijaan maalataan. Pinnoitteessa on suurempi kuiva-ainepitoisuus minkä ansiosta se tasoittaa tiilikaton karheuden ja luo tiilelle uuden sileän pinnan. Pelkkä maali ei poista tiilen karheutta. Pinnoitus siis estää sammal- ja sienikasvuston muodostumisen tiileen, kun taas pelkkä maalaus ei.

Lue täältä muita usein kysyttyjä kysymyksiä.

Etusivu